Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: "Monza bude klíčová pro morálku týmu."

Alonso: "Monza bude klíčová pro morálku týmu."

Podle Španěla další klopýtnutní velmi sníží šance na titul.

Fernando Alonso zavrhl tvrzení, že Velká cena Itálie bude pro tým "hop nebo trop" závodem v otázce zisku titulu, ale zároveň připustil, že pokud by se mu v Monze opět nezadařilo, v šampionátu by to tak jeho šance mohlo velice snížit.

Po katastrofální belgické velké ceně, do které startoval z desátého místa, v prvním kole se dostal do hodin po nárazu Rubense Barrichella, zvolil špatné pneumatiky v měnícím se počasí a poté v další přeháňce narazil do bariéry z pneumatik, schází nyní Alonsovi 41 bodů na lídra šampionátu Lewise Hamiltona a to pouhých šest závodů před koncem sezóny.

Dalším podnikem v kalendáři je domácí závod Ferrari v Monze a Alonso připouští, že italská velká cena by mohla být rozhodující jak z hlediska bodového, tak morálky týmu.

"Nelze popřít, že závod v Monze bude velmi důležitý," napsal ve svém blogu na stránkách Ferrari.

"Na našem domácím okruhu budeme muset udělat maximum pro to, abychom se vyhnuli další ztrátě bodů, dobrý výsledek by byl skvělým povzbuzením. Pokud se nám nebude dařit, nebudeme ze hry venku, ale bude to pěkný kopanec pro týmovou morálku."

Alonso je skálopevně přesvědčený, že pro Ferrari ještě není vše ztraceno a že vývoj osudu na jednu nebo druhou stranu může vytvořit obrovský rozdíl.

"Vždycky jsem říkal, a teď to opakuji, že během sezóny má štěstí a smůla tendenci se doplňovat, takže doufejme, že odteď se nám začne dařit," říká Alonso.

"První "finále" se nepovedlo, ale je tu stále dalších šest. Před těmito sedmi závody jsem řekl, že komu se povede nejlépe, ten může získat titul. Je jasné, že jsme tu teď tři, kteří se po ztrátě ve Spa potřebují vzchopit.

Se současným bodovacím systémem a skutečností, s jakou se závody přelévají tam a zpět, jsem přesvědčený, že máme stále významnou šanci. Stále můžeme získat 150 bodů. To je dost na to, abychom situaci otočili. Musíme zachovat klid a koncentraci, abychom se pokusili smazat ztrátu jak jen to bude možné."