Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Do F1 vstoupí v příštím roce Sergio Perez, pojede za Sauber

Do F1 vstoupí v příštím roce Sergio Perez, pojede za Sauber

Spolu s ním přijde do týmu i mexický sponzor.

Za tým Sauber bude v příštím roce vedle Kamuje Kobajašiho závodit nováček ve startovním poli - Mexičan Sergio Perez.

Dvacetiletý pilot, který v letošní sezóně hájí v seriálu GP2 barvy týmu Barwa Addax, se po třiceti letech stane dalším Mexičanem závodícím ve Formuli 1. Posledním byl zatím Hector Alonso Rebaque, který závodil v letech 1977 až 1981.

Perez má za sebou dva roky v hlavní sérii GP2, které doplnil i působením v její asijské odnoži. V roce 2007 navíc vyhrál britské mistrovství Formule 3.

"Formule 1 je snem každého mladého jezdce," řekl Perez. "Teď se ten sen má stát skutečností pro mě.

Ačkoliv jsem si vědom, že je to velká výzva a zodpovědnost, jsem šťastný a pyšný na to, že mohu reprezentovat svou zemi v nejvyšší kategorii motoristického sportu.

Chtěl bych poděkovat Peteru Sauberovi za důvěru, kterou ve mě vložil a udělám vše, abych z této skvělé příležitosti vytěžil co nejvíce."


Peter Sauber dodal: "Sergio se v posledních letech neustále zlepšuje. V závodech loňské sezóny ukázal svého bojovného ducha a dokázal, že je připraven udělat krok do Formule 1.

Těším se na spolupráci s ním a nepochybuji, že v Sergiu Perezovi a Kamuji Kobajašim budeme mít silnou jezdeckou dvojici."

Švýcarský tým rovněž oznámil začátek nové spolupráce s firmou Telmex, což je mexický telekomunikační gigant, který vlastní Carlos Slim. Od příští sezóny tak budou vozy švýcarského týmu zdobit jeho loga.

"Sauber nebyl pouze úspěšným závodním týmem, ale už od svého počátku rovněž silným objevitelem talentů u mnoha významných jmen, a také jednou z nejrespektovanějších společností v motorsportu," řekl předseda společnosti Telmex Carlos Slim Domit, nejstarší syn majitele společnosti Carlose Slima.

"Jejich rozhodnutí mít v týmu Sergia je v jeho kariéře velmi významné pro to, aby se stal elitním mexickým pilotem. Pro Telmex a náš závodní projekt Escuderia Telmex je to skvělý krok vpřed a cítíme velkou hrdost na to, že jsme schopni zúročit roky práce, abychom měli mexického pilota ve Formuli 1 se Sauber Motorsport."

Sauber doplnil: "Telmex je do motoristického sportu zapojen již řadu let a podporuje piloty v nejrůznějších závodních sériích. Nyní dělá klíčový krok do vrcholné kategorie motorsportu a jsme šťastní a hrdí, že tento krok dělá s námi.

Telmex je výjimečnou společností a pro náš tým představuje silného partnera. Těšíme se na přínosné partnerství."