Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button včera cestou na hotel unikl přepadení

Button včera cestou na hotel unikl přepadení

Mistru světa ani ostatním lidem ve voze se ale nic nestalo.

Vůz, který včera večer z okruhu Interlagos převážel Jensona Buttona, byl přepaden ozbrojenými útočníky. Mistr světa z incidentu vyvázl nezraněn.

Podle prohlášení týmu McLaren v autě spolu s Buttonem cestovali rovněž jeho otec John, fyzioterapeut Mike Collier a manažer Richard Goddard. Nikdo z nich ale rovněž nebyl zraněn.

Ve zprávě se píše: "V sobotu večer se na cestě z okruhu Interlagos do Morumbi ozbrojení útočníci pokusili zaútočit na auto, ve kterém byl Jenson Button. Ani Jenson, ani zbylí cestující ve voze nebyli zraněni.

Vodafone McLaren Mercedes poskytl jak Jensonovi, tak jeho týmovému kolegovi Lewisi Hamiltonovi opancéřované auto, které řídil vyškolený a ozbrojený policista.

Policejní řidič Jensonova vozu na vzniklou situaci rychle zareagoval a s využitím únikových manévrů si prorazil cestu. Tím Jensona i posádku okamžitě vzdálil z místa nebezpečí a následně je dopravil do hotelu.“


Takovéto incidenty se staly při Velké ceně Brazílie běžnými. V posledních letech je to ale poprvé, co takovému nebezpečí čelil současný pilot Formule 1.

McLaren potvrdil, že místní úředníci zajistí na neděli pro pracovníky týmu další ochranné složky.

"Uřady v Sao Paulu jednaly účinně a zajistí zesílený policejní doprovod pro převoz Jensona a dalších pracovníků týmu Vodafone McLaren Mercedes na okruh Interlagos na nedělní Velkou cenu Brazílie," stojí v prohlášení.