Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Petrov chce odhalit své plány příští týden

Petrov chce odhalit své plány příští týden

Rus na středu svolal tiskovou konferenci.

Vitalij Petrov by měl potvrdit své plány pro budoucnost ve Formuli 1 příští týden, včera totiž oznámil, že v Rusku uspořádá tiskovou konferenci.

Petrov letos debutoval v barvách Renaultu, jenže během sezóny častokrát chyboval a tak se spekulovalo o tom, zda nebude nahrazen. Renault však nedávno oznámil, že Petrov je pro příští sezónu volbou číslo jedna a o týmovém kolegovi Roberta Kubici se tak bude rozhodovat na základě pohovoru s ním.

Ačkoliv zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno, Petrov svolal na středu tiskovou konferenci, která se uskuteční v tiskovém centru Televize a rádia Russia.

Předseda Renaultu F1 Gerard Lopez minulý týden řekl: "Naší preferovanou volbou je v tuto chvíli zůstat s Vitalijem, ale musí si s námi sednout.

Vitalij byl minulý týden na operaci, takže neměl čas sednout si s (šéfem týmu) Ericem Boullierem a inženýry.

Situace je taková, že se rozhodneme na základě té diskuze s Vitalijem a jeho pochopení toho, co znamená v týmu zůstat.

Naším očekáváním je, že bude schopen dělat to, co v Maďarsku nebo Abú Zabí, pravidelněji. My víme, že rychlost má, ale také víme, že se někdy málo soustředí na to, aby podával dobré výkony po celý víkend. Pokud s Vitalijem zůstaneme, musí být schopen to zvládat pravidelněji."