Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Petrov se ještě ve voze Caterhamu necítí pohodlně

Petrov se ještě ve voze Caterhamu necítí pohodlně

Pro svůj nedělní test už však bude mít k dispozici novou sedačku.

Vitalij Petrov přiznal, že se ještě necítí v letošním voze týmu Caterham pohodlně, neboť stále nemá k dispozici svou novou sedačku. Ta by měla do Barcelony dorazit v sobotu.

Sedmadvacetiletý Rus byl včera nečekaně povolán namísto Heikkiho Kovalainena, který si stěžoval na nevolnost z jídla.

Petrov najel celkem 123 kol, skončil však předčasně, když půl hodiny před vypršením časového limitu zastavil na trati s vyschlou nádrží a způsobil vyvěšení červených vlajek.

Navzdory tomu, že pokořil Pastora Maldonada z Williamsu a na nejrychlejšího Romaina Grosjeana ztratil pouze 1,7 sekundy, nebyl Rus ještě zcela spokojen a sdělil, že s novou sedačkou snad bude moci ze sebe i z letošního CT01 dostat maximum.

"Na posledních testech jsem měl svou sedačku, ale neseděla dokonale," řekl Petrov. "Kluci s tou sedačkou udělali něco, co bylo celkem nepohodlné a já cítil velkou bolest v zádech a ramenech.

Tady to není perfektní, ale je to lepší. Moje nová sedačka bude doručena 3. března (sobota), takže ji budu moci použít v neděli, až budu jezdit.

Narušuje to vaši koncentraci, protože začnete brzdit a něco vás začne tlačit a pak jste v zatáčce. Samozřejmě, že ztratíte koncentraci. V neděli to bude daleko lepší."

Petrov, který měl původně absolvovat závěrečné dva dny testů, byl namísto Kovalainena povolán jen pár hodin před samotným začátkem testu.

"Zavolali mi v 6:40. Je to zvláštní, protože si obvykle v noci vypínám zvonění, teď jsem ale zapomněl, takže jsem to slyšel. Poprvé jsem to nezvedl, ale když jsem uviděl, kdo to je, uvědomil jsem si, že to může být důležité.

Nebyl to problém. Vždycky jezdím na okruh na osmou kvůli brífinku, takže bych do sedmi vstal. On (Kovalainen) bude ale na druhý den zpátky v autě."