Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Petrov doufá v souboj s Toro Rosso

Petrov doufá v souboj s Toro Rosso

Caterham veze do Silverstone další vylepšení.

Vitalij Petrov věří, že pokud aerodynamická vylepšení skutečně přinesou to, co ukázal větrný tunel, může Caterham při Velké ceně Velké Británie na Silverstonu svést "dobrý souboj" s jejich největšími soupeři z Toro Rosso.

Caterham do Silverstonu přiváží balík vylepšení, který obsahuje novou zadní část vozu, upravený systém výfuků a řadu dalších aerodynamických úprav na voze.

Petrov věří, že víkend ve Valencii, ve kterém bojoval o body předtím, než jej kolize s Danielem Ricciardem odsunula na třinácté místo, ukázal, že tým jde na cestě ke středu pole správným směrem.

"Docela dost jsme zlepšili vůz, když jsme do Valencie přivezli nějaké nové části, tady ale míříme za dobrým výsledkem, protože budeme mít další vylepšení," řekl Petrov.

Na otázku, zda budou stačit k tomu, aby on a jeho týmový kolega Heikki Kovalainen bojovali s Toro Rosso, odpověděl: "Doufám. Občas nevíte, jestli (díly, které testujeme ve větrném tunelu), budou fungovat i na trati. Větrný tunel může být, co se teploty týče, velmi odlišný, pokud ale díly budou fungovat jako ve větrném tunelu, bude to s nimi dobrý souboj.

Toro Rosso má dobrý vůz. Zřejmě nejsou v kvalifikaci tak rychlí jako v závodě, dokážou ale velmi dobře pracovat se svými zadními pneumatikami."


Když byl dotázán, jak nová vylepšení pomohou, odpověděl: "Dali mi cíl, ale nemůžu vám říct jaký."

Kolizi s Ricciardem ve Valencii již Petrov hodil za hlavu. Označil ji za "závodní incident" a na Australanovu adresu dodal, že "v budoucnu mi opravdu musí nechat více místa."