Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Petrov je rád, že má zajištěnou budoucnost

Petrov je rád, že má zajištěnou budoucnost

Rus strávil poslední měsíce vyjednáváním o svém angažmá.

Vitalij Petrov je rád, že se mu podařilo zajistit angažmá na letošní sezónu. Včera bylo potvrzeno, že Rus s okamžitou platností nahradí u týmu Caterham Jarna Trulliho.

Petrov sice nestihl první sérii předsezónních testů v Jerezu a s novým Caterhamem CT01 se tak seznámí až příští týden v Barceloně, je však rád za to, že závodní sedačku sehnal.

"Samozřejmě není dobré přijít o jeden z testů, ale já jsem rád už za to, že mohu absolvovat druhé testy v Barceloně," řekl Petrov.

"Zima byla dlouhá a bylo to složité, nevědět, co se stane s vaší budoucností. Teď jsme se ale konečně dohodli s Caterhamem a já tam mohu s týmem začít spolupracovat."

Petrov má za sebou smíšené dvě sezóny u týmu Renault, v jehož barvách sice loni ve Velké ceně Austrálie dosáhl na své premiérové stupně vítězů, často však také chyboval a ke konci loňského roku jej brzdila slabá výkonnost monopostu R31.

Rus však říká, že jeho přesun ke Caterhamu je dobrou příležitostí pro něj i pro tým ukázat, čeho jsou schopni.

"Myslím, že tohle je pro mě fantastická šance a myslím, že ukážu své dobré stránky," řekl Petrov. "Myslím, že spolu s nimi se mohu zlepšit. Tento tým má velký potenciál. Za poslední dva roky ukázal, že zlepšil svůj vůz, je blíž ostatním týmům a letos přibral spoustu nových lidí do továrny a také se stěhujeme do velké nové továrny nedaleko Enstone.

V jejich očích je vidět, že chtějí vyhrávat. Chtějí být v první desítce, takže se docela tvrdě snaží."