Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg by rád letos získal své první vítězství

Rosberg by rád letos získal své první vítězství

Němec očekává, že forma Mercedesu bude lepší než loni.

Nico Rosberg věří, že se mu v letošní sezóně konečně podaří dosáhnout na své premiérové vítězství ve Formuli 1, očekává se totiž, že výkonnost vozu Mercedesu bude v letošním roce výrazně lepší, než tomu bylo loni.

Němec vstupoval do loňské sezóny s vysokými ambicemi, jenže monopost W01 spíše zůstal za očekáváním a nestačil na své konkurenty od Red Bullu, Ferrari a McLarenu. Tým jej proto už v polovině loňského roku přestal vyvíjet a přesměroval své snažení na letošní model.

A vzhledem k tomu, že Mercedes prošel před letošní sezónou několika organizačními změnami a na vývoji nového vozu se spolu s Rossem Brawnem mohl naplno věnovat také Michael Schumacher, Rosberg věří, že letos už na svůj premiérový triumf konečně dosáhne.

"Rozhodně je to moje předsevzetí," řekl Rosberg. "Není to pro nás lehké, protože z toho, kde jsme byli v roce 2010, to není tak jednoduché poskočit, protože všichni ostatní mají náskok. Je to složité, ale dosažitelné. Musíme počkat a uvidíme."

Rosberg se v loňském roce minimálně ukázal v dobrém světle, když se stal prvním týmovým kolegou Michaela Schumachera, který sedminásobného šampiona v rámci celé sezóny porazil.

A přestože i navzdory tomu o jeho kvalitách řada lidí pochybuje, Rosberg je v tomto ohledu klidný.

"Tak je tomu zřejmě v médiích, ale já si s tím příliš hlavu nelámu. Pro mě je důležité, že budu mít v příští sezóně lepší auto a budu schopen vyhrávat závody.

Co se kariéry týče, důležité je, že lidé, kteří ve Formuli 1 rozhodují, vidí moje výkony a já myslím, že pro ně byla má letošní forma evidentní. Oni viděli, že jsem odvedl dobrou práci."

Rosbergův týmový šéf Ross Brawn dodal, že Němcova reputace se výrazně zlepší, až svého prvního vítězství ve velké ceně skutečně dosáhne.

"On je klidným jezdcem v tom smyslu, že v jeho podání nevidíte na trati žádné divoké manévry. Ale jakmile má někoho předjet, je dobrý. Zkrátka se s tím popere a možná, že to zatím veřejnost nezaznamenala. Jakmile vyhraje závod, tohle se změní."