Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Největší hrozbou pro mě zůstává Schumacher, tvrdí Alonso

Největší hrozbou pro mě zůstává Schumacher, tvrdí Alonso

"Stále je super-třídou a mít dobré auto, bude bojovat o titul."

Fernando Alonso tvrdí, že největším soupeřem v sezóně 2011 pro něj bude sedminásobný světový šampion Michael Schumacher, a to přesto, že Němec má za sebou sezónu, která se nedá nazvat jinak než zklamáním.

Schumacher se vrátil do kokpitu Formule 1 loni, po tříleté přestávce, a u Mercedesu v prvním roce neúspěšně čelil svému týmovému kolegovi Nicu Rosbergovi. Do nejvyšších bojů však ani jeden z nich nezasáhl kvůli nepříliš konkurenceschopnému monopostu.

Navzdory tomu Alonso stále vnímá Schumachera jako největší hrozbu před nadcházející sezónou a podle něj bude Němec bojovat o vítězství, pokud mu to jeho vůz dovolí.

"Na trati budeme mít pět světových šampionů a tím nejnebezpečnějším pro mě je stále Michael," řekl Alonso. "Teď v lednu, pokud bych měl vybrat jedno jméno, pak řeknu Michael. Je to sedminásobný šampion, nemá co dokazovat. Má za sebou obtížnou sezónu, ale stále je šampionem. Stále je super-třídou a pokud bude mít dobré auto, bude mezi uchazeči o titul."

Co se týká soupeřících týmů, Red Bull bude podle Španěla ještě silnější než loni, avšak Alonso doufá, že jeho hlavním soupeřem bude jeho týmový kolega Felipe Massa, díky tomu, že jim Ferrari poskytne vůz, který předčí ostatní týmy.

"Doufejme, že náš vůz bude lepší než vozy soupeřů a mým nejtvrdším soupeřem příští rok bude Felipe," dodává Alonso. "Není pochyb o tom, že také Sebastian bude bojovat o titul. Bude už mít zkušenosti a zachová chladnou hlavu v určitých momentech. Bude jezdit lépe než loni a díky tomu pro nás bude nebezpečný. Rovněž McLaren bude jedním z favoritů."