Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren: Pozdější představení vozu je správným rozhodnutím

McLaren: Pozdější představení vozu je správným rozhodnutím

Přípravy jdou prý podle plánů, McLaren slibuje nová inovativní řešení.

McLaren ústy svého šéfa ujišťuje, že rozhodnutí nepřivést nový vůz na první předsezónní testy je správné a dává tu největší možnou šanci pro vítězství světového šampionátu v roce 2011.

Jak jsme vás již informovali, McLaren jako jediný z předních týmů nedopraví na úvodní testy ve Valencii svůj nový monopost pro nadcházející sezónu. Místo toho se na trati objeví loňská specifikace vozu s částí komponent určených pro letošní vůz. Nový MP4-26 bude následně představen 4. února v Berlíně.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh tvrdí, že rozhodnutí vynechat první testy s novým vozem není dáno jakýmkoli zpožděním v přípravách, nýbrž jde o taktické rozhodnutí.

"Práce na MP4-26 jdou podle plánu a bude představen 4. února, po kterém projde standardním testovacím procesem," řekl Whitmarsh. "Cítíme, že časový rozvrh je optimální s ohledem na poskytnutí nejlepšího možného balíčku pro Jensona Buttona a Lewise Hamiltona pro úvodní závod v Bahrajnu."

Jedním z přínosů má být skutečnost, že soupeři nebudou mít šanci zhlédnout interpretaci nových pravidel na voze McLarenu až do druhých testů v Jerezu - což omezí možnosti kopírování řešení představených McLarenem. Loni britský tým přišel s unikátním systémem F-duct a podle Whitmarshe tým opět připravuje nové inovativní koncepty.

"Pro rok 2011 máme nová pravidla - a MP4-26 se jimi nejenže bude řídit, ale představí několik čerstvých designerských řešení v reakci na příležitosti, která přinášejí nová pravidla," pokračoval Whitmarsh. "Čili, ano - budou zde nějaké nové elementy, ale asi chápete, že nejsem připraven v tuto chvíli mluvit o detailech."

Dodal: "Naší misí je zvítězit, výhra v pěti velkých cenách a druhé místo v Poháru konstruktérů pro nás není synonymem vítězství. Je samozřejmostí, že letos chceme být lepší.

Jako vždy jsou nemožné nějaké solidní předpovědi, ale myslíme, že jsme na správné cestě ke konkurenceschopnosti. Nicméně nikdy nepodceňujeme naše protivníky a jsme si jisti, že pracují stejně tak tvrdě jako my."