Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Smíšený kvartet stáje K&K Válek v polovině závodu vede

Smíšený kvartet stáje K&K Válek v polovině závodu vede

24hodin Dubaje

Posádka Marcela Kusína, Petr Válka, Michaely Peškové a Karoliny Czapka je v polovině 24h Dubaje 2011 v čele kategorie A4. Kvartet jede bezchybně arabskou nocí, jeho BMW 130i dosud nepotkala technická potíž. Ještě před půlnocí se prodral do čela Válek, Kusín vedení udržel a v těchto chvílích hlídá čelo Karolina. S oběma Čechy jezdí vyrovnané časy. Michaela je marod, tak odpočívá.

Nejbližší soupeř, BMW M3 německého týmu Kuepper Racing, výrazně ztratilo. Propadlo se na třetí místo ve třídě. Jejich pozici zaujal vůz BMW 130i Challenge týmu Duwo Racing z Lucemburska. Pětičlenná sestava bavoráku v půlce závodu ztrácí na českou stáj šest kol.

Před chvílí jsme tankovali, vše se podařilo na jedničku,“ říká mechanik Jindřich Vrábek, který je v týmu mužem číslo jedna právě přes doplňování paliva. Benzín protékal hrdlem nádrže poté, co Kusína vystřídala Czapka. Jen co sedla do auta, začal kopírovat časy svého předchůdce. „Musíme být opatrní a přitom rychlí. V našlapaném startovním poli se může přihodit kdykoli cokoli,“ řekl starou pravdu Kusín a šel si lehnout.
Do šestého ročníku arabské bitvy odstartovalo 84 aut, přičemž okruh měří 5 390 metrů. Českém BMW bylo v polovině závodu absolutně osmatřicáté.

Vůz týmu K&K Racing Válek Autosport je vybaven systémem GPS, díky kterému mohou fanoušci po celý závod sledovat, kde právě BMW 130i českého týmu je. Stačí si otevřít stránky http//live.24hseries.com, na nichž jsou k vidění i všechny výsledky a běží tam i livetiming závodu.

 

 

 

 

 

 

 

Internet
Závod: www.24dubai.com
Závod živě: http//live.24hseries.com
Stáj: www.kkracingteam.cz
Petr Válek: www.valek-group.com a www.valek-tour.com
Karolina Czapka: www.karolinaautosport.pl