Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Řím se vzdal plánů na pořádání závodu Formule 1

Řím se vzdal plánů na pořádání závodu Formule 1

Italské hlavní město se bude raději soustředit na hostování olympiády.

Řím se oficiálně vzdal svých plánů uspořádat velkou cenu Formule 1 ve svých ulicích. Italské hlavní město se vzhledem k nepříznivým podmínkám rozhodlo soustředit raději na snahu získat pořadatelství olympijských her.

Po několika měsících debat o tom, zda by se v ulicích Říma skutečně mohl závod Formule 1 jet, naděje výrazně poklesly, když Bernie Ecclestone prohlásil, že vzhledem k rostoucímu počtu velkých cen v kalendáři nebude smět žádná země hostit dva závody během jedné sezóny.

A protože Monza získala dlouhodobý kontrakt na pořádání Velké ceny Itálie, šance Říma výrazně opadly. Jeho primátor Gianni Alemanno proto oznámil, že sen o Formuli 1 zůstane nenaplněn.

"Formálně a definitivně se vzdáváme hypotézy o velké ceně Formule 1 v Římě," sdělil Alemanno pro italský La Stampa. "Toto rozhodnutí představuje krok zpět, protože jsme vždycky tvrdili, že tak učiníme, pokud by FIA umožnila střídání mezi Římem a Monzou.

Nicméně, zároveň také sníme sen o olympiádě, takže pojďme ujasnit Itálii i celému světu, že chceme v Římě uspořádat olympijské hry."