Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa věří, že i on může bojovat o titul

Massa věří, že i on může bojovat o titul

Brazilec loni musel už od Německa podporovat Alonsa.

Felipe Massa věří, že má stále dost času a příležitostí stát se mistrem světa Formule 1, přestože v loňské sezóně se musel již poměrně brzy podřídit svému týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi.

Brazilec byl nejblíže titulu v roce 2008, kdy v posledním závodě sezóny na domácím Interlagosu těsně prohrál s Lewisem Hamiltonem. O rok později musel vynechat půl sezóny kvůli zranění hlavy, které utrpěl v kvalifikaci na Hungaroringu. Loni pak jeho podporu Alonsa odstartovala týmová režie v Německu, kdy Massa musel Španěla pustit před sebe na první místo.

Ve svých devětadvaceti letech však Massa tvrdí, že má před sebou ve Formuli 1 ještě dost času na to, aby se stal mistrem světa.

"Nejsem ještě tak starý, stále na mě ještě nějaké roky čekají," řekl Massa při včerejším představení nového F150.

"Pro nás je to velice důležité a já jsem velmi motivovaný a nadšený, sleduji vývoj vozu až k prvnímu závodu a proto už si skutečně přeji odstartovat tenhle nový rok.

Je spousta věcí, které je třeba poznat a pochopit, jak nejrychleji to půjde, je potřeba vzít v potaz nová pravidla a to je pro mě další důvod být pro to odhodlaný, jsem rád, že letos zahajuji testy a doufám, že tohle nové auto bude žít a vyroste tak rychle, jak to bude možné."

Massa dodal, že navzdory pozdnímu konci loňské sezóny a skutečnosti, že Ferrari je letos prvním týmem, který představuje svůj nový vůz, tým věří, že měl dost času na stavbu vozu, který bude schopen vyhrávat hned od začátku.

"Zdá se, že od konce loňského ročníku bylo dost času, ale čas utíká rychle a práce na voze není úplně snadnou záležitostí. Myslím, že vzhledem k síle naší práce budeme mít hned od prvního závodu konkurenceschopné auto."