Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa má u Ferrari slíbené rovné podmínky

Massa má u Ferrari slíbené rovné podmínky

"Nejsem tu, abych závodil, ale abych vyhrával."

Felipe Massa dostal od Ferrari příslib, že nebude hrát v týmu pouze druhé housle jako dvojka Fernanda Alonsa, takže má možnost v letošní sezóně bojovat o titul.

Brazilec musel při loňské Velké ceně Německa přepustit Alonsovi své první místo a po zbytek sezóny jej podporovat, do nové sezóny jde prý ale znovu se stejnou šancí.

"Jsem součástí týmu, ve kterém chci vyhrávat," řekl Massa. "Proto tu jsem. Nejsem tu proto, abych závodil, jsem tu, abych vyhrával.

Takže mám garanci a pokud by mi někdy nějaký tým řekl, že nemám žádnou garanci vyhrát velkou cenu, pak vím, že bych do takového týmu nešel.

Svému týmu stoprocentně věřím. Vím, že mi může dát perfektní auto, to nejkonkurenceschopnější auto k tomu, abych vyhrál co nejvíce závodů."

Massa se v loňském roce často potýkal s užšími předními pneumatikami, které nevyhovovaly jeho jízdnímu stylu a proto svou formou často zaostával za kolegou Alonsem.

Přechod od Bridgestonu k Pirelli by však jeho situaci mohl pomoci, což už naznačily první testy v Abú Zabí na konci loňského roku.

"Řada změn byla implementována a my víme, jak jsem vždy tvrdil, že mi ty pneumatiky nevyhovovaly. Měl jsem s těmi gumami řadu potíží, zatímco z pneumatik Pirelli jsem měl pozitivní dojmy.

Řada věcí v mém jízdním stylu, které jsem loni dělal, se změnila, a během svého prvního testu s Pirelli to bylo dobré. Nesnažil jsem se dělat něco jinak, ale bylo pro mě jednodušší řídit vůz s novými pneumatikami.

Myslím, že jsem v jiné formě, když to vztáhnu k problémům, které jsem měl loni. Doufejme, že vůz bude dobrý od začátku do konce. Víme, že v tak těsném šampionátu je to důležité, jak to bylo loni a jak to bude letos."