Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Virgin chce začít prohánět zaběhnuté týmy

Virgin chce začít prohánět zaběhnuté týmy

"Vstupujeme do své druhé sezóny jako plnohodnotný tým F1."

Virgin Racing může jít do své druhé sezóny ve Formuli 1 s očekáváním, že se posune do bitvy o střed pole a bude prohánět týmy jako Toro Rosso či Force India. Takový je názor výkonného ředitele týmu Graemeho Lowdona.

Lowdon na dnešním odhalení nového MVR-02 v Londýně vysvětlil, že s ročními zkušenostmi a významnými investicemi nového sponzora, ruské automobilky Marussia Motors, může Virgin pomýšlet na výrazný krok vpřed.

"Dali jsme dohromady opravdu dobrý tým lidí a teď už nejsme novým týmem," řekl Lowdon. "Vstupujeme do své druhé sezóny jako plnohodnotný tým Formule 1, taková je naše mentalita, takový je náš přístup."

Lowdon dodal, že tým si vzal ze své první sezóny ve sportu ponaučení a finance od společnosti Marussia zaručí, aby vývoj týmu mohl probíhat tím správným tempem.

"Byly tu některé aspekty, od kterých jsme nevěděli, co čekat, takže nic z toho teď nemůže být překvapením. Byla to Formule 1, ta měla být náročná. Nemá to být jednoduché, ale tajemstvím mých šedých vlasů je, že jsem fanouškem Newcastlu United a mám vrozený optimismus. To mi pomáhalo dostat se dál.

Marussia tu byla na začátku v roce 2009 a během roku byla sponzorem. Měli dobrou příležitost vidět, jak pracujeme, sdíleli s námi vše dobré i špatné, a že jsme měli špatné momenty. I potom jsou stále odhodláni do týmu významně investovat.

V pozici nového týmu nemá smysl snažit se mít stejný operační model jako Ferrari, McLaren nebo Mercedes, ti to dělají už dlouho. My jsme k tomu museli přistoupit jinak."