Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso zhodnotil své největší soupeře na trati

Alonso zhodnotil své největší soupeře na trati

Reagoval také na hlasy, že není příliš populárním pilotem.

Fernando Alonso v rozhovoru pro španělský Diario AS zhodnotil své největší rivaly v královně motorsportu. Dvojnásobný světový šampion měl shrnout své pocity ohledně Michaela Schumachera, svého kolegy Felipeho Massy a závodních dvojic Red Bull a McLarenu.

"Je velmi rychlý a precizní," uvedl na konto úřadujícího šampiona Vettela. "Pokud vstupuje do závodu na prvním místě, je obtížné ho zastavit." Naproti tomu Webbera zhodnotil jako zkušeného, klidného a velmi konzistentního pilota, který jen zřídkakdy chybuje.

"Má skvělý instinkt při obtížných závodech v dešti nebo při safety caru, což je unikátní talent," řekl o předloňském šampionovi Jensonu Buttonovi.

Sedminásobný šampion Michael Schumacher měl v roce 2010 obtížnou sezónu po svém návratu do F1, podle Alonsa je to však stále šampion, kterého všichni respektují a který je vždy schopný překvapit. Svého týmového kolegu Felipeho Massu pak španělský pilot hodnotí jako velmi rychlého, který zná tým a je hladový po vítězství.

Pravděpodobně největší pochvaly se však překvapivě dočkal jeho bývalý kolega u McLarenu, Lewis Hamilton. "Je to skvělý jezdec, možná nejrychlejší v současné Formuli 1," prohlásil.

Vyjádřil se rovněž k názorům, že je sice všeobecně vnímán jako nejlepší jezdec současnosti, avšak ne příliš populární osobnost Formule 1.

"Bylo tu více než 30 tisíc lidí," poukazoval na návštěvu při testech v Jerezu. "Lidé, kteří o mě zle mluví, se pak chvějí a brečí, když se se mnou chtějí vyfotit. Je rozdíl mezi tím, jak odvážně se lidé cítí, když píší na internetu, a tím když poté vidím jejich obdiv, kterého se mi dostává z celého světa.

Myslím si také, že je snadnější napsat, že je mnoho anti-alonsovců než napsat, že přišlo 30 tisíc lidí na test, aby mě viděli."