Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Valsecchi a Razia se zítra svezou u Lotusu

Valsecchi a Razia se zítra svezou u Lotusu

Piloti týmu AirAsia z GP2 si dopoledne vyzkouší letošní T128.

Jezdci týmu AirAsia z GP2 Davide Valsecchi a Luiz Razia se během zítřejšího úvodního dne závěrečných předsezónních testů Formule 1 v Barceloně svezou za volantem letošního monopostu Lotusu.

Team AirAsia je provozován Tonym Fernandesem, šéfem týmu Lotus Formule 1. Toto pojítko zítra dopoledne Valsecchimu a Raziovi umožní usednout za volant monopostu T128, než je po obědě vystřídá Jarno Trulli.

Razia i Valsecchi už mají s vozy Formule 1 určité zkušenosti. Brazilec byl loni rezervním jezdcem týmu Virgin a v testech nováčků v Abú Zabí na konci loňského roku se objevil v jeho barvách. Valsecchi mezitím na okruhu Yas Marina dostal šanci od týmu HRT.

Nebude to přitom poprvé, co Team Lotus dá letos šanci mladým jezdcům. V jeho voze se už totiž svezl také pilot Formule 2 Ricardo Teixeira.

Dalším týmem, který v Barceloně do svého vozu posadí jiného než svého závodního jezdce bude Force India. Její rezervní pilot Nico Hülkenberg si totiž poprvé vyzkouší letošní VJM04. Němec už se letos v testech objevil, ve Valencii však Force India ještě neměla k dispozici aktuální monopost.

Většina ostatních týmů rozdělí závěrečný testovací program mezi své závodní jezdce. Výjimkou bude pouze Virgin, za který ve všech čtyřech dnech pojede Jerome d'Ambrosio. Jeho týmový kolega Timo Glock se totiž stále ještě zotavuje ze své operace slepého střeva.

Čtyři týmy navíc zítřejší jízdy vynechají a začnou až ve středu. Mercedes, Williams, Ferrari a HRT na druhou stranu oproti ostatním skončí až v sobotu. HRT přitom poprvé vyjede se svým letošním F111.