Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Luiz Razia potvrzen jako druhý jezdec Marussie

Luiz Razia potvrzen jako druhý jezdec Marussie

Brazilec zaplní místo po Timu Glockovi.

Luiz Razia si zajistil sedačku u týmu Marussia pro sezónu 2013. Stane se tak náhradou za Tima Glocka, který musel z finančních důvodů tým krátce před předsezónními testy opustit.

Marussia tak do své čtvrté sezóny ve Formuli 1 vstupuje s kompletně nováčkovskou jezdeckou sestavou. Týmovým kolegou Razii je totiž Max Chilton, který rovněž přichází z juniorské série GP2.

Razia se okamžitě zapojí do předsezónních testů v Jerezu. Začátek svého dne však stráví v garáži, Marussia totiž pracuje na úpravě zadního zavěšení, kvůli jeho selhání během prvního dne havaroval Chilton.

"Poslední dvě sezóny v GP2 byly o tom dokázat, že na to mám a že jsem připravený," řekl Razia. "Tato nadcházející sezóna bude o tom oplatit důvěru, kterou mi tým prokázal.

Toto je pro tým Marussia F1 velice důležitý rok ve smyslu udržení formy z velice pozitivní sezóny 2012. Těším se, že k tomu výrazně přispěju."

Razia v loňském roce obsadil druhé místo v GP2 po dlouhé bitvě o titul s pozdějším celkovým vítězem Davidem Valsecchim.

Šéf týmu Marussia John Booth se nechal slyšet, že poté, co Raziu angažoval jako testovacího jezdce v roce 2010, kdy tým ještě závodil pod názvem Virgin, od Brazilce očekával růst ve schopného závodníka.

"Plně jsme očekávali, že se vyvine do takové míry, do jaké se vyvinul," řekl Booth. "Je to velice rychlý a houževnatý jezdec, který se loni tvrdě probojoval ke druhému místu.

Spolu s Maxem nasazujeme mladou, ale neuvěřitelně ambiciózní dvojici a těšíme se, že uvidíme, čeho jsou schopni dosáhnout."

Razia mimo své angažmá u Virginu/Marussie testoval také pro Toro Rosso, Force Indii a Caterham.

Po zaplnění volného místa u Marussie tak k dokončení skládačky letošních jezdeckých sestav zbývá už jen jméno týmového kolegy Paula di Resty u Force Indie.