Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

V pátek pojedou za Lotus Razia a Valsecchi

V pátek pojedou za Lotus Razia a Valsecchi

Testovací jezdci se svezou v prvním volném tréninku.

Technický ředitel Lotusu Mike Gascoyne oznámil, že během prvního pátečního tréninku na Velkou cenu Číny usednou do lotusů Luiz Razia a Davide Valsecchi.

Valsecchi, který s vozem jel již během tréninků v Malajsii, bude spolu se svým týmovým kolegou z GP2 Raziou v pátečním tréninku zejména sbírat data.

"V Číně pro nás v prvním tréninku pojedou Luiz Razia a Davide Valsecchi a myslím, že Šanghaj bude dalším zajímavým víkendem, obzvlášť když jsme zatím odjeli dva závody za úplně rozdílných podmínek," řekl Gascoyne. "V Melbourne vydržely pneumatiky déle, než kdokoliv čekal a v Malajsii odcházely mnohem více, což mělo za následek hodně zastávek v boxech."

Gascoyne rovněž zavedl řeč na ambice Lotusu pro nadcházející Velkou cenu Číny, když prozradil, že doufá, že se Heikki Kovalainen i Jarno Trulli dokážou probojovat do druhé části kvalifikace.

"Čína pro nás bude kvůli pneumatikám a nižším teplotám poněkud neznámé prostředí. Nejdůležitějším cílem tak bude v pátek a sobotu ráno strávit na trati co nejvíce času a správně nastavit auta na sobotní kvalifikaci a dostat se do její druhé části."