Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari v Barceloně rozhodně zrychlilo, říká Massa

Ferrari v Barceloně rozhodně zrychlilo, říká Massa

Brazilec přesto staví do role favorita tým Red Bull.

Felipe Massa říká, že balík nových dílů, které Ferrari na poslední sérii předsezónních testů v Barceloně přivezlo, rozhodně přidal vozu na výkonnosti.

Ferrari na Katalánském okruhu zkouší nové řešení výfuků a také některé aerodynamické modifikace a Massa si pochvaluje, že nové díly jsou krokem vpřed.

"Je to lepší, vůz má zkrátka větší přítlak a čím větší přítlak máte, tím lépe, zejména když se tyhle pneumatiky tolik opotřebovávají," řekl Massa.

"Byl to velký balík. Funguje dobře. Řekl bych, že to bude víceméně ten balík (se kterým nastoupíme do prvního závodu). Nyní tedy tvrdě pracujeme na následujícím balíku, protože víme, jak důležité to během šampionátu je. Ale to, co jsme přivezli sem, přineslo zlepšení a vůz je zkrátka lepší, má lepší přilnavost, lepší přítlak."

Massa přesto tvrdí, že hlavním favoritem na vítězství pro první závody je obhájce titulu, tým Red Bull.

"Především je to tým, který loni vyhrál. A za druhé, jsou tady velice rychlí. Sebastian (Vettel) včera zajel velmi rychlý čas. Takže já ukazuji na Red Bull."

Na otázku, zda podle něj testy ukázaly, že Ferrari dokáže v dlouhých jízdách držet s Red Bullem krok, i navzdory tomu, že britský tým je zřejmě rychlejší na jedno kolo, Massa odpověděl: "Tak tomu bylo loni, ale loni měli velmi rychlé auto, takže i když jsme se proti závodu zlepšili více v kvalifikaci, nebylo snadné je porazit.

Letos je malinko složitější to vědět, protože jsem viděl některé jejich dlouhé jízdy, také se jim opotřebovávaly pneumatiky, ale byli rychlí i na konci.

Proto si myslím, že je velice těžké to teď říct. Musíme počkat, až budeme mít všechny pohromadě na stejných časech, se stejným množstvím paliva a na stejných pneumatikách."