Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren podle Whitmarshe může v Melbourne překvapit

McLaren podle Whitmarshe může v Melbourne překvapit

Hamilton věří, že tým před Austrálií vyřeší své problémy.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh je přesvědčen, že jeho tým může mnohé při úvodním podniku sezóny v Melbourne překvapit, ačkoli má stáj za sebou obtížné předsezónní testy.

Tým z Wokingu pro sezónu 2011 vsadil na radikální design svých monopostů. Ne vše však fungovalo tak, jak by si McLaren představoval a tým se potýkal se spoustou problémů, které mu zamezily odjet potřebné kilometry na trati.

Do Austrálie McLaren podle svého šéfa rozhodně neodjíždí jako jeden z favoritů na vítězství, nicméně ujišťuje, že britský tým není možné odepisovat.

"Říká se tomu testování z nějakého důvodu - a testování MP4-26 až za jeho limity bylo v některých ohledech velmi poučné," řekl Whitmarsh.

"Ve skutečnosti jsme o našem voze nashromáždili obrovské množství užitečných dat, co se týká charakteristik jeho ovládání a práce s pneumatikami. Čili, mimo to, že nadále dolaďujeme náš balík pro Melbourne, stanovujeme si pro úvodní závodní víkend extrémně náročné cíle.

Zda si myslím, že naše testovací rychlost bude odpovídat rychlosti, jakou předvedeme v Austrálii? Nikoli. Zda si myslím, že vstupujeme do víkendu jako favorité závodu? Bohužel nikoli. Myslím si však, že je v našich silách několik lidí překvapit a být konkurenceschopní? To zcela určitě."

Také Lewis Hamilton je optimistický a je přesvědčen, že McLaren půjde výkonnostně nahoru.

"Nemůžeme zakrývat skutečnost, že naše testy byly obtížnější, než jsme čekali. Neodjeli jsme tolik kilometrů jako naši soupeři, ani jsme neměli rychlost nejlepších vozů," řekl Hamilton.

"Přesto mám stále z MP4-26 dobrý pocit - rád pilotuji náš monopost, myslím si, že se dost dobře chová k pneumatikám, a pochopil jsem, že před úvodním závodem jsou v plánu další kroky pro zvýšení výkonnosti.

Nicméně, víme, že do Melbourne odjíždíme připraveni na boj. Některé týmy jsou nesmírně dobře připraveny - jak z pohledu rychlosti, tak spolehlivosti - ale to může být občas k ničemu v nepředvídatelných a poněkud chaotických úvodních závodech, kde bývá stejně tak důležité pouze přivézt domů body.

Věřím, že, ačkoli naše přípravy nešly tak hladce, jak bychom si přáli, nabývám dojem, že v Melbourne nám to bude konečně všechno dohromady fungovat - a to mě velmi povzbuzuje."