Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Duo Red Bullu opatrně vyjádřilo spokojenost se svým výkonem

Duo Red Bullu opatrně vyjádřilo spokojenost se svým výkonem

Podle Neweyho je však rakouský tým o půl sekundy před konkurencí.

Závodní dvojice Red Bullu vyjádřila po prvních volných trénincích opatrnou spokojenost ze své formy, když v první tréninku obsadila virtuální první řadu. Podle technického ředitele týmu Adriana Neweyho je Red Bull půl sekundy před zbytkem pole.

"Byl to vzrušující vstup do sezóny, v Melbourne se toho vždycky spousta děje," řekl Vettel. "Byli jsme schopni dnes odjet velkou porci kol, ale počasí bylo lehce svízelné. Začne pršet a vzápětí je opět sucho, což zrovna neusnadňuje testování různých věcí.

Navzdory tomu, myslím, že máme dobrou představu, jak na tom jsme v porovnání s našimi soupeři. Celkově myslím, že můžeme být spokojeni. Zdá se, že na tom nejsme zas tak špatně, ale musíme počkat a uvidíme."

Technický ředitel týmu Adrian Newey ještě před startem prvního volného tréninku prohlásil, že má Red Bull na konkurenci až půl sekundy k dobru.

"V současnosti máme výhodu tři až pět desetin," řekl Newey. "Nejsme však v klidu. Pokud budeme jen sedět, dočkáme se škaredého překvapení. Konkurence je velmi silná, Ferrari je silné a znám McLaren, pracoval jsem tam."

Webber se však po druhém tréninku nechal slyšet, že Red Bull nemá jasnou výhodu na své konkurenty a má před sebou práci. I on byl však s pátečním dnem v podání Red Bullu spokojený.

"Zasáhla nás přeháňka na konci druhého tréninku, což je zde vždycky dost ošidné, ale celkově to byl pro nás dost dobrý den," řekl Webber. "Stále máme před sebou nějakou práci, na trati jsou rychlí chlapy.

Bylo dobré konečně vyzkoušet pneumatiky na tomto okruhu a měl jsem na voze vše nové. McLaren vypadá rychle, ale u Ferrari nikdy nevíte, ti v pátek vždy jezdí s lehce větším množstvím paliva v nádrži."