Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Webberova ztráta byla jednorázová, ujišťuje Red Bull

Webberova ztráta byla jednorázová, ujišťuje Red Bull

Australan v Melbourne výrazně zaostal za svým kolegou Vettelem.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner věří, že propastná ztráta Marka Webbera na jeho týmového kolegu Sebastiana Vettela se už v Malajsii nebude opakovat.

Vettel vyhrál kvalifikaci na úvodní Velkou cenu Austrálie dominantním stylem. Webber, který si vyjel třetí pozici, byl přitom o 866 tisícin sekundy pomalejší. V závodě se pak Němec radoval z vítězství, zatímco Australan dojel až pátý.

Horner řekl, že na Webberově voze nebyl žádný zvláštní problém a Red Bull v pozávodní analýze nalezl několik drobností v nastavení vozu, které bylo možné do Malajsie vylepšit.

"Tak nějak post mortem jsme po závodě našli na Markově voze pár věcí, pár věcí, co se nastavení týče, které Markovi rozhodně nepomohly, a všechny tyhle elementy byly změněny pro Malajsii, kde čekáme, že si oba budou výrazně blíž. Ale nebyl tam žádný zásadní problém, který bychom mohli vypíchnout," řekl Horner.

"Myslím, že tam jsou elementy, které nebyly v pořádku a rozdíl, který jsme mezi jezdci viděli v průběhu toho víkendu, byl větší než kdy dřív a to není dobře, takže jsem si jistý, že to hrálo svou roli."

Sebastian Vettel na druhou stranu podle Hornera zahájil sezónu lépe než kdy dřív: "Očekávání samozřejmě rostla, 'letos to musíš dokázat, letos to musíš dokázat', a myslím, že když teď toho prvního titulu dosáhl, je v jeho životopisu, už mu ho nikdo nemůže vzít, trochu to ulevilo na tom tlaku. On sám ale na sebe samozřejmě vyvíjí mnohem větší tlak, aby to zopakoval a obhájil ho."

Horner však popřel, že by Vettelova forma v Austrálii znamenala, že Red Bull nyní bude celé letošní sezóně dominovat.

"Všechno je to velice lichotivé, ale zatím jsme viděli jen jeden případ z devatenácti letošních závodů. Stále je před námi dlouhá cesta a týmy jako McLaren, jak jsme viděli, udělaly v posledních týdnech velké kroky vpřed. Ferrari také nebude nečinně přihlížet.

Před námi je hrozně dlouhá cesta, ale je to ten nejlepší možný začátek, o jakém jsme mohli snít."