Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton šetřil pneumatiky na závod

Hamilton šetřil pneumatiky na závod

Nechce, aby se opakovala situace z Malajsie.

Lewis Hamilton řekl, že v Číně upřednostnil závod před kvalifikací, poté, co ušetřil jednu sadu měkkých gum. Brit zajel ve třetí části pouze jedno měřené kolo a skončil třetí za Sebastianem Vettelem a týmovým kolegou Jensonem Buttonem.

Jezdec McLarenu mohl v Malajsii skončit na pódiu, ale nakonec dojel až osmý, protože se potýkal s opotřebením pneumatik. Tentokrát tedy zvolil strategii pouze jednoho měřeného kola v poslední části kvalifikace a pro závod mu tak zůstane více možností.

"Jsme v poměrně silné pozici. Máme měkké, na kterých jsem právě odjel kvalifikaci, novou sadu měkkých a novou sadu tvrdých a také poměrně slušnou sadu měkkých. Chtěl jsem zkrátka zvýšit své šance na závodě, protože to je to, co se počítá," řekl Hamilton.

"Stratégové tvrdí, že je to celkem jednoduché, ale závod není nikdy jednoduchý. Máte tu start, všechny zastávky, které chcete udělat a šetření pneumatik. Zítra to bude znovu zrádné, ale chci se dostat na slušnou pozici. Cítím, že jsem v takové pozici, abych měl v závodě slušné naděje. V posledním závodě jsem neměl tu nejlepší příležitost."

Ačkoliv Red Bull v čele s Vettelem vyhrál kvalifikaci o propastných sedm desetin sekundy, Hamilton řekl, že je spokojený s pokrokem McLarenu.

"Děláme, co můžeme, abychom je dohnali, a je povzbuzující být ve druhé či třetí řadě v prvních dvou závodech, když zvážíme, kde jsme byli v průběhu zimních testů," řekl.

"Je jasné, že od roku 2009 má (Red Bull) až nesmyslně rychlé auto a je to skvělá práce od týmu a Sebastiana. Snažíme se, jak jen to jde, abychom snížili tu ztrátu. Je to možné, ale bude trvat několik závodů dostat se tam, kde jsou oni, a jsem si jist, že i oni udělají hodně kroků vpřed.

Budeme je nadále stíhat a doufat, že naše tempo vývoje bude přinejmenším tak dobré, jako jejich, ne-li lepší."