Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Webber je rád, že Vettela konečně někdo porazil

Webber je rád, že Vettela konečně někdo porazil

"Nesmíme Seba nechat utéct moc daleko."

Mark Webber se po závodě nechal slyšet, že je rád, že jeho týmového kolegu Sebastiana Vettela konečně někdo porazil, neboť je třeba zamezit Němci uniknout v čele z dosahu příliš brzy.

Webber odjel v Šanghaji skvělý závod, když po startu z osmnáctého místa dojel třetí, zatímco Vettel přišel o první místo, když ho předjel Lewis Hamilton.

"Gratuluji Lewisovi," řekl Webber. "Je dobře, že někdo konečně... samozřejmě, Seb je ve stejném týmu, ale má za sebou fenomenální tažení a my jsme tu všichni proto, abychom bojovali o vítězství.

Škoda, že McLaren takhle vyhrál, také ale nemůžeme nechat Seba utéct moc daleko. Byl to dobrý den pro závodění, řekl bych, a dobrý den pro nás, co se týče bodů pro tým."

Webber se v úvodu Velké ceny Číny spíše trápil a příliš nepostupoval vpřed, jenže v závěru byl z pohledu strategie na koni a předjížděl jednoho jezdce za druhým až na třetí místo.

"Byla to zajímavá velká cena, rozhodli jsme se startovat na tvrdé směsi. Víme, že to nebyly ty nejvíce žádoucí pneumatiky. Zbavili jsme se jich a bylo to docela složité. Nebylo jednoduché se mezi těmito kluky dostat zpátky.

Já jsem ale dostal auto zpátky a odtamtud skutečně začal. Vidět stále P17 na tabuli po patnácti kolech (bylo nepříjemné), pak jsem se v autě cítil dobře a po kvalifikaci mi zbylo pár sad pneumatik, možná je nejlepší vsadit na neúčast v kvalifikaci a startovat takhle!

Vtipy stranou, skvělá práce o tomto víkendu, kluci se nevzdali, tohle je jízda pro všechny v továrně."