Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sauber složil poklonu Perezovi, předčil jeho očekávání

Sauber složil poklonu Perezovi, předčil jeho očekávání

Pochvaly se dočkal také Kobajaši coby týmový vůdce.

Peter Sauber složil poklonu svému pilotovi v týmu Sergiu Perezovi, ten podle něj předčil jeho vlastní předsezónní očekávání. Nehodu mexického pilota v Číně označil za součást procesu učení.

Perez zažil senzační debut ve Velké ceně Austrálie, kde si jednozastávkovou strategií dojel pro sedmé místo v cíli. Oba vozy Sauberu však byly následně diskvalifikovány, když neprošly pozávodní přejímkou.

Mexičan však odjel obtížnou Velkou cenu Číny, když po ztrátě kontroly svého vozu narazil do Adriana Sutila. Sauber však tento incident bagatelizoval a prozradil, že na něj dosavadní výkony nováčka udělaly dojem.

"Věděli jsme, že v Sergiovi dostáváme rychlého, mladého pilota," řekl Sauber. "Přesto, s nováčkem nikdy nemáte garantováno, že bude schopen využít maximum svého potenciálu pod tlakem závodního víkendu.

Měl jsem v Sergia vysoká očekávání a musím říct, že on je zatím překonává. Nejen, že má schopnost nesmírně dobře se starat o své pneumatiky, ale také velmi konzistentně odjíždí závody.

Sergio si je nicméně velmi dobře vědom, že je teprve na počátku dlouhého procesu učení, jehož součástí budou podobné incidenty jako ten minulou neděli v Šanghaji.

Nepochybuji, že Sergio bude krok po kroku maximalizovat svůj obrovský potenciál. Důležitým faktorem je, že se v týmu cítí pohodlně a má k dispozici prostředí, které mu pomůže s vývojem, jak jen to bude možné."

Sauber nezapomněl pochválit Sergiova týmového kolegu Kamuje Kobajašiho, který se podle něj výborně ujal role týmového vůdce.

"Kamuj se během loňského roku jako pilot úžasně vyvinul a nyní rovněž vykonává svou novou roli tím, že dává podněty našim inženýrům a pomáhá jim vést vývoj správným směrem.

A samozřejmě nám stále přináší spoustu radosti svými vynikajícími předjížděcími manévry na trati. Dalším velmi důležitým faktorem je, že je to pravý týmový hráč, a to je něco, z čeho bude také Sergio těžit. Oba piloti spolupracují opravdu dobře," zakončil Sauber.