Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Nejdříve musíme vyřešit problém s KERSem, říká Webber

Nejdříve musíme vyřešit problém s KERSem, říká Webber

Kvůli nefunkčnímu systému přišel Red Bull v Číně o vítězství.

Mark Webber tvrdí, že Red Bull by měl před Velkou cenou Turecka jako první vyřešit problémy se systémem KERS.

Jelikož zatím letos nebyl víkend, ve kterém by vítěz loňského Poháru konstruktérů neměl se systémem rekuperace kinetické energie problém, je jeho zprovoznění před závodem v Istanbulu pro tým prioritou.

A protože KERS v Číně připravil Red Bull o vítězství, Webber přiznal, že tým zatím není v takové pozici, aby mohl své problémy s ním spojené považovat za vyřešené.

Ve svém sloupku v novinách Herald Sun Webber minulý týden napsal: "Před dalším závodem v Turecku teď máme v kalendáři tři týdny volno. Lidé, kteří byli od úvodního závodu v Melbourne na cestách, tak mají šanci znovu vidět své rodiny a přátele a nám to také dává čas zlepšit výkonnost našeho RB7.

Jako první se musíme podívat na KERS, který nám i v Číně dělal problémy. Letos je to ve Formuli 1 klíčová komponenta a Red Bull Racing se svým systémem ještě není z lesa venku. V roce 2009 jsme KERS neměli a snažíme se dohnat McLaren nebo Ferrari, kteří jej používali.

Osmdesát koní navíc, které vám systém v každém kole na 6,6 sekund poskytne, vás zrychlí o 0,3 až 0,5 sekundy na kolo, záleží na okruhu, a já jsem musel v neděli závodit od 24. kola bez toho.

Pokud se nám podaří zajistit včas spolehlivost systému pro Istanbul, pak půjdeme do závodu s jistotou. Už teď je RB7 skvělé auto a my se budeme snažit poslat McLaren po Hamiltonově vítězství v Číně zase zpátky na své místo."