Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Perez se necítí dobře, za Sauber pojede v Kanadě de la Rosa

Perez se necítí dobře, za Sauber pojede v Kanadě de la Rosa

"Potřebuji ještě nějaký čas na rekonvalescenci."

Pedro de la Rosa pojede za tým Sauber po zbytek víkendu Velké ceny Kanady, jelikož Sergio Perez musel předčasně skončit.

Perez v průběhu kvalifikace na Velkou cenu Monaka havaroval a do závodu nenastoupil. Během havárie utrpěl otřes mozku, pro závod v Kanadě přesto dostal od lékařů zelenou.

Po prvním volném tréninku v Montrealu se ale Mexičan necítil dobře a tak se tým Sauber rozhodl na jeho místo angažovat rezervního pilota McLarenu Pedra de la Rosu.

Španěl závodil za Sauber v loňské sezóně do doby, než jej pět závodů před koncem nahradil Nick Heidfeld. Ten nyní závodí v týmu Renault.

"Samozřejmě jsem chtěl jet a nemám pochyb o tom, že jsem byl v pořádku,"
řekl Perez. "Jak se ale zdá, bohužel tomu tak není. Jsem hluboce zklamán.

Po tréninku jsem mluvil s týmem a říkal jsem jim, že nejsem na sto procent fit. Chci jet jen v případě, že budu úplně zdravý. Potřebuji ještě nějaký čas na rekonvalescenci."


Šéf týmu Peter Sauber dodal: "Tento vývoj nás trochu překvapil, protože Sergio podstoupil několik lékařských prohlídek, nejdříve v nemocnici v Monaku, pak v Curychu a nakonec mu dali ve čtvrtek lékaři FIA v Montrealu pro závod zelenou. Nikdo nemohl předvídat, že se nebude cítit dobře. Možná jsme příliš opatrní, když jde ale o zdraví našich jezdců, nechceme podstupovat žádné riziko.

Chtěli bychom poděkovat Pedru de la Rosovi a McLarenu, že nám pomohli dostat se z této situace."