Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kubica chce být v příštím roce zpátky ve Formuli 1

Kubica chce být v příštím roce zpátky ve Formuli 1

"Důležitý je konečný stav, ne spěch," říká však Polák.

Robert Kubica je přesvědčen, že se po své těžké havárii v příštím roce vrátí zpátky na startovní rošty velkých cen Formule 1.

Polák byl vyřazen z letošní sezóny poté, co v únoru absolvoval vážnou nehodu během italské rally, při které si přivodil četné zlomeniny pravé nohy a především ruky.

Od té doby se pilot Renaultu stále zotavuje a byť zatím nebylo možné pro jeho návrat určit konkrétní datum, Kubica věří, že v příštím roce bude zpátky.

"Ano, to je odpověď na první otázku," řekl Kubica, když byl dotázán, zda bude příští rok zpátky ve Formuli 1.

Ohledně svých šancí na příští rok pak dodal: "To si budeme muset počkat na první test v roce 2012."

Polák přitom tvrdí, že havárie nijak neovlivní jeho výkonnost, jelikož se cítí tak, jako by k žádné nedošlo.

"Neřekl bych, na tu nehodu nemám žádné vzpomínky, jsem si jenom vědom těch následků, které měla. Mně to tedy připadá, jako by se nikdy nic nestalo."

Kubica je podle svých slov spokojený s tím, jak jeho rekonvalescence pokračuje, zdůrazňuje však, že důležitější než rychlý návrat je pro něj úplné uzdravení.

"Fyzicky jsem stále trochu slabý, ale můj celkový stav je celkem dobrý," řekl. "Moje váha se nyní vrátila na normální úroveň a už pár týdnů jsem schopen chodit bez pomoci. Celkově se cítím docela dobře.

Jsem spokojený s tím, jak se věci vyvíjejí. To zlepšování jde podle očekávání a naštěstí nenastaly žádné komplikace, které by mohly narušit dobu rekonvalescence. Je stále příliš brzy na to mít jasnou představu o načasování mého návratu, důležitý je ale konečný stav, ne spěch."

Kubica také řekl, že je zcela jasné, v barvách kterého týmu se do Formule 1 vrátí: "Jsem pilot týmu Lotus Renault GP. Samozřejmě mi to chybí, když letos nejezdím, ale cítím, že moje práce v Enstone ještě není dokončená."