Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher ve Spa oslaví 20 let od prvního startu

Schumacher ve Spa oslaví 20 let od prvního startu

Němec v Belgii roce 1991 absolvoval svůj debut ve Formuli 1.

Michael Schumacher vždy považoval Velkou cenu Belgie za výjimečnou, letos přitom dostane o velký důvod navíc. Oslaví totiž 20 let od svého debutu ve Formuli 1.

Sedminásobný šampion vstoupil do královny motorsportu právě ve Spa-Francorchamps v roce 1991 v barvách týmu Jordan. Záhy po startu však kvůli technickým problémům odstoupil. Jen o rok později už přitom na stejné trati slavil své první vítězství, to už za volantem benettonu.

"Závod ve Spa bude mít tentokrát rozhodně zvláštní příchuť, jelikož jsem tu zde před dvaceti lety jel svůj první závod Formule 1," řekl Schumacher. "Nechce se mi věřit, že už je to tak dávno.

Za těch dvacet let se hodně změnilo, jedna věc však ne, ta trať je stále senzační. Já zkrátka miluji ten skvělý charakter tohoto místa a díky němu vytvořený okruh se všemi těmi stoupáními a klesáními.

Pro mě je Spa mým obývákem, protože bylo dějištěm tolika věcí, které byly pro mou sportovní kariéru úctyhodné. Proto bych tentokrát rád speciálně poslal velké díky všem svým fanouškům za jejich loajalitu a podporu, které jsem měl to štěstí po těch dvacet let a také po svém návratu dostávat.

Co se sportovní stránky před Spa týče, všichni se vracíme po letní přestávce s čerstvou motivací a energií a pokusíme se ve Velké ceně Belgie uspět."

Šéf oddělení motorsportu u Mercedesu Norbert Haug věří, že se týmu ve Spa povede lépe než v posledních velkých cenách, neboť charakteristika okruhu jeho vozům W02 nahrává do karet.

"Profil okruhu by měl svědčit našemu aktuálnímu technickému balíčku o trochu lépe, než tomu bylo v předchozích dvou závodech."