Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen otestoval Peugeot 908 pro Le Mans

Räikkönen otestoval Peugeot 908 pro Le Mans

Fin zatím nemá žádné angažmá pro příští sezónu.

Šampion Formule 1 z roku 2007 Kimi Räikkönen včera na španělském okruhu Motorland Aragon otestoval speciál Peugeot 908, který mimo jiné závodí ve slavné čtyřiadvacetihodinovce Le Mans.

Fin se během dne ve voze vystřídal s továrními jezdci Franckem Montagnym, Stephanem Sarrazinem, Simonem Pagenaudem a Alexanderem Wurzem, přičemž odjel celkem 35 kol.

Räikkönen, který zřejmě nesežene pro příští sezónu placenou sedačku ve svém současném působišti, WRC, by se tak mohl přesunout k vytrvalostnímu závodění.

Jedenatřicetiletý závodník pro finský Turun Sanomat k testu řekl: "Tento test s Peugeotem jsem si užil. S devětsetosmičkou je vážně zábava jezdit."

Manažer týmu Peugeot Sport Pascal Dimitri se nechal slyšet, že test byl zajímavý a Räikkönen byl hned při prvím svezení schopen poskytnout slušnou zpětnou vazbu.

"Kimi si na vůz zvykl velice rychle a poskytl nám hodnotnou technickou zpětnou vazbu," řekl Dimitri. "Vždycky je zajímavé, když vám přispějí jezdci jako Kimi."

Ředitel sportovního oddělení Peugeotu Olivier Quesnel dodal, že včerejší test byl plánován delší dobu a zatím z něj nebyly vyvozeny žádné závěry pro budoucnost.

"Původně byl tento test plánován dlouho dopředu jako příprava na zbytek sezóny, k tomu jsme přidali šanci pro Kimiho poznat 908.

Co se dneška týče, nic nebylo stanoveno nebo naplánováno do budoucna."