Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Co prozradil Räikkönen na Räikkönena

Co prozradil Räikkönen na Räikkönena

Slasti a strasti otcovského údělu

Mediální hvězdou VC Maďarska byl Räikkönen. Ale ne Kimi, nýbrž Robin. Tříletý potomek mistra světa z roku 2007, s chrániči na uších pomalu většími než jeho hlava, byl vděčným předmětem zájmu fotografů i kameramanů.

Je nyní ve věku, kdy už chápe, co dělám. Minimálně ví, že jezdím v červeném autě. Pořád po mně chce, abych mu taky takové opatřil,“ svěřil se muž, přezdívaný Iceman, v rozhovoru pro Auto Bild motorsport.

Jeho život se narozením dětí (kromě Robina má ještě roční Riannu) radikálně změnil: „O tom, co obnáší být tatínkem, jsem něco věděl od bráchy, který se otcem stal dříve. Ale stejně to byla řada překvapení. Když jsem Robina poprvé držel v náručí, měl jsem strach, že ho upustím. Vezl jsem ženu z porodnice a dumal, co udělám, až se malý poprvé rozpláče. Teď se zase neustále na něco vyptává. Je krásné, jak přímočaře děti uvažují.“ 

Půjde Robin ve stopách svého tatínka? 

Je formule 1 z tohoto důvodu pro něj měně důležitá? „Ona přece nikdy pro mě nebyla vším. Už jsem se jednou od ní dokázal odpoutat. Můj soukromý život je úplně jiný než ten, který zná veřejnost. Miluji závodění, ale už ne to kolem něj. Dávat rozhovory a číst o sobě v novinách, to opravdu nemusím,“ přiznal se.

O synově perspektivě má celkem jasno: „Bude po mně. Mně taky auta lákala od malička. Kdybych se nestal závodníkem, stejně bych se motal kolem nich. Robin už teď nechce sedět vzadu, ale pořád se cpe na místo řidiče.