Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Button připraven na prodloužení smlouvy s McLarenem

Button připraven na prodloužení smlouvy s McLarenem

Brit nyní čeká, jaká nabídka od týmu z Wokingu přijde.

Jenson Button je podle svých slov připraven na prodloužení své smlouvy s McLarenem, čeká proto na krok ze strany týmu. Ten má podle stávajícího kontraktu na Brita možnost roční opce, má se však za to, že tým pracuje na nové smlouvě, která by měla jeho a Buttonovy cesty spojit na výrazně delší dobu.

Během víkendu Velké ceny Belgie Button na otázku ohledně svých šancí na setrvání u McLarenu řekl: "No, snad jsou dobré. Chci tu příští rok zůstat, tak snad tu příští rok budu. Teď jen čekám, až tým té možnosti využije."

Button sice odmítl mluvit o detailech své smlouvy, případně o datu vypršení své opce, které údajně přijde v průběhu příštího měsíce, rozhodně však tvrdí, že z jeho strany bude dosažení dohody snadné.

"Pokud Martin Whitmarsh té opce využije... Vše, co musí udělat, je říct 'ano' a já řeknu 'ano', protože tu příští rok chci být.

Je na týmu, kdy mě osloví, co se ale týče mě, já jsem nyní nejšťastnější, jak jsem kdy ve voze byl. Vůz, který se mi vážně líbí a směr, kterým jsme se s ním vydali."

Kariéra Jensona Buttona již trvá jedenáct a půl let, Brit však zatím nedává svému setrvání ve Formuli 1 konkrétní limity.

"Nevím," odpověděl na dotaz, jak dlouho ještě bude závodit. "Chci říct, jsem si jistý, že Michael (Schumacher) a Rubens (Barrichello) by před deseti lety řekli 'bez šance'. Ale dokázali to, takže je to zvláštní otázka. Máme velké štěstí v tom, co děláme.

Má to negativa a pozitiva, ale je těžké najít něco jiného, do čeho bych byl vážně zapálený. Jsou věci, které bych po závodění chtěl dělat...

Je to těžké. Mluvil jsem o tom (cestování) s Jessie, svou přítelkyní. V podstatě je velice složité najít místo, které lze nazvat domovem, protože neustále cestujete. To je možná to na téhle práci to nejtěžší, víte, nikdy nemáte pocit, že jste delší dobu na jednom místě.

Proto je vždycky hezké, když jedeme do Japonska, máme tam tak trochu domov, protože si tam jako doma připadám, žijeme tam pohromadě. Jinak si celou dobu pronajímáme ubytování. Jo, myslím, že to je jedna věc, která vám chybí, ale také to má spoustu pozitiv, která jsou s tím spojená. Víte, cestujete do tolika úžasných zemí, poznáte tolik různých kultur, máme velké štěstí v tom, co děláme. Vždycky to má pozitiva a negativa."

Button také naznačil, že až skončí ve Formuli 1, rád by se věnoval závodění v jiném odvětví motorsportu. Další z jeho velkých vášní je pak triatlon.

"Možná bych chtěl závodit v jiných kategoriích. Rád bych závodil v Le Mans. Rád bych byl součástí vítězného týmu, jako v týmu závodníků, ne jen v týmu lidí.

O rally neuvažuji, (ale) také bych chtěl dělat triatlony. Rád bych se kvalifikoval na světový šampionát. Bude nemožné toho dosáhnout, ale rád bych tomu dal šanci.

Teď to nejde, když závodím, takže to bude muset počkat po závodění."