Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Audi odhalilo svou zbraň pro rok 2012

Audi odhalilo svou zbraň pro rok 2012

Ingolstadtská automobilka se vrací k třídveřovému vozu. [FOTO]

Audi v předvečer zahájení letošního autosalonu ve Frankfurtu představilo nový vůz, se kterým nastoupí do příštího ročníku německého mistrovství cestovních vozů DTM.

Vůz, který vychází z modelu A5, má základ v kupé a samozřejmosti je i bezpečnostní rám. Ingolstadská automobilka se tak připravuje na nová technická pravidla, která vstoupí v platnost od příští sezóny.

Stejně jako BMW M3 DTM, které bylo představeno v červenci, má i Audi oproti předcházejícímu modelu A4 méně aerodynamických prvků v zadní části. Na první pohled upoutá velké zadní křídlo (podobně jako u M3). Mezi další inovace patří vylepšená elektronika vozu a větší ráfky a pneumatiky.

Dalšími novinkami, které byly zavedeny kvůli novým pravidlům, které si slibují snížení nákladů o 40%, jsou omezení v materiálech použitých na vozech a větší - 120litrová - nádrž, díky které by se v závodech nemuselo během zastávek v boxech tankovat.

R17, jak jej Audi pracovně nazvalo, bude vystaven od úterního rána na frankfurtském autosalonu. Několik továrních pilotů mezitím bude testovat na Lausitzringu při soukromém testu DTM, kterého se účastní také Mercedes a BMW.

Ve Frankfurtu dnes představí svého koně také poslední automobilka, která zatím svůj vůz neodhalila, a to Mercedes.