Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel chce získat titul stylově, tvrdí Newey

Vettel chce získat titul stylově, tvrdí Newey

V Monze mohl s předjetím Alonsa počkat na zastávky v boxech.

Sebastian Vettel chce vybojovat druhý mistrovský titul stylově, což dokázal svým předjížděcím manévrem na Fernanda Alonsa ve Velké ceně Itálie. Tvrdí to technický ředitel týmu Red Bull Racing Adrian Newey.

Němec se v pátém kole před Španěla dostal na výjezdu ze zatáčky Curva Grande, přičemž v rychlosti kolem 250km/h vyjel částí vozu na trávu. Newey má přitom zato, že se Vettel mohl před svého soupeře dostat daleko jednodušeji při první zastávce v boxech, na to však nečekal.

"Sebastian nechce k mistrovskému titulu dokroužit, opravdu si ho chce vybojovat," řekl Newey v rozhovoru pro Autosport. "To bylo vidět v Monze. Byl to odvážný manévr.

Věděli jsme, že bude pro Seba těžké znovu převzít vedení. Nakonec tam každopádně byla možnost dosáhnout toho při zastávkách v boxech. Ale pokud by se to nepodařilo, bylo by to těžké."

Newey také pochválil Vettelovy schopnosti, Němec totiž podle jeho slov velice zřídka opakuje své chyby a daří se mu popírat tvrzení kritiků.

"Co je na něm tolik působivého, je to, že velice zřídka udělá stejnou chybu podruhé. Učí se a udivuje kritiky. Loni lidé říkali, že je skvělý, jen když jede v čele, ale neumí předjíždět. To po posledních několika závodech nikdo neřekne."

Vettel se v Itálii dočkal již osmého letoštního vítězství a výrazně se tak přiblížil titulu. Ten totiž může získat už v nadcházející Velké ceně Singapuru. Stačit mu k tomu bude zvýšení aktuálního náskoku na 125 bodů.