Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Co nejvíc zkaž Hamiltonovi závod, hlásili Massovi rádiem

Co nejvíc zkaž Hamiltonovi závod, hlásili Massovi rádiem

V incidentu pilotů McLarenu a Ferrari vyplavala na povrch nová zjištění.

Kontroverzní situace mezi Felipem Massou a Lewisem Hamiltonem z Velké ceny Singapuru dostává nový náboj, najevo totiž vyšla nová zjištění.

Oficiální video zobrazující sestřih nejzajímavějších momentů z nočního závodu odhaluje část radiové komunikace mezi Massou a jeho závodním inženýrem Robem Smedleyem, která nebyla zveřejněna během přímého přenosu.

Smedley Massovi do vysílačky říká: "Zdrž Hamiltona co nejvíc. Co možná nejvíc mu znič závod. Do toho, chlapče..."

Z videa, zveřejněného na oficiálních stránkách Formule 1, však není patrné, ve kterém momentě Massa zprávu dostal. Není proto jasné, zda měl Massa Hamiltonovi závod pokazit už před incidentem, nebo jako odvetu po něm.

Hamilton, který se po nepovedeném startu propadl na osmé místo, zatímco Massa byl pátý, za Brazilce dostal v osmém kole. Oba pak zajeli do boxů o tři kola později, přičemž po výjezdu z boxů Hamilton na Massu zaútočil a došlo ke kontaktu, při kterém si Brit poškodil přední křídlo a pilot Ferrari musel na výměnu prasklé pneumatiky. Hamilton byl navíc za incident potrestán penalizací průjezdu boxovou uličkou.

Massa po závodě přišel za Hamiltonem, který zrovna podával rozhovor pro média, poplácal jej po rameni a sarkasticky mu k jeho výkonu pogratuloval.

Brazilec následně Hamiltonovo počínání zkritizoval: "Já bych znovu řekl, už jsem vám to říkal včera, že u toho nepřemýšlí. Ani v kvalifikaci, tak si to představte v závodě. Mohl způsobit velkou nehodu. Problémem je, že za to pyká. Nechápe to, ani když za to pyká."

Má se dokonce zato, že incidenty Lewise Hamiltona by se měly řešit na setkání jezdců a zástupců Mezinárodní automobilové federace o víkendu Velké ceny Japonska.