Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Häkkinen bude testovat nový vůz Mercedesu pro DTM

Häkkinen bude testovat nový vůz Mercedesu pro DTM

Podle Mercedesu to ale neznamená, že Fin s ním bude závodit.

Mika Häkkinen se bude podílet na testech nového vozu Mercedes C-Coupe DTM, které jsou na tento týden naplánovány do španělského Monteblanca.

Mistr světa Formule 1 z let 1998 a 1999 se před nedávnem vrátil k závodění, když v závodě Intercontinental Le Mans Cupu v čínské Žuhaji závodil s mercedesem SLS GT3. Dnes přitom bude testovat vůz DTM poprvé od roku 2007, kdy odešel ze šampionátu.

"Poté, co jsem viděl pravidla pro rok 2012, jsem zkrátka musel zjistit, jaké rozdíly jsou mezi "starým" DTM AMG Mercedes C-Class a novým DTM AMG Mercedes C-Coupe," řekl 43letý Häkkinen.

"Děkuji Norbertu Haugovi a Gerhardu Ungarovi z HWA, že mi dali šanci testovat nový DTM AMG Mercedes C-Coupe. Tato možnost jezdit s novým mercedesem je pro mě vždy velkou poctou."


Viceprezident oddělení pro motorsport u Mercedesu Norbert Haug řekl, že test není známkou toho, že se Fin vrátí na plný úvazek do seriálu.

"Je členem rodiny Mercedes-Benz od roku 1995, s McLarenem si zajistil dva tituly mistra světa Formule 1 a pak s automobilkou Mercedes-Benz úspěšně závodil v DTM," řekl Haug.

"Tento test byl přáním obou, jak Miky, tak nás, a neměli byste vyvozovat žádné další závěry z toho, že bude ten vůz testovat."

Mercedes rovněž potvrdil, že se v testu objeví také Gary Paffett, Jamie Green a Christian Vietoris.