Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FOTA přišla o dalšího člena. Odchází Sauber

FOTA přišla o dalšího člena. Odchází Sauber

Spekuluje se také o odchodu týmu Toro Rosso.

Sauber je dalším, v pořadí již třetím, týmem, který opouští Asociaci týmů Formule 1 (FOTA). Podle informací Autosportu by jej v blízké budoucnosti mohlo následovat i Toro Rosso.

Poté, co minulý víkend svůj odchod ohlásily Red Bull a Ferrari, se k nim připojil také tým z Hinwillu, který před několika dny informoval členy FOTA, že organizaci opouští.

Tisková mluvčí Sauberu dnes potvrdila, že tým již nebude součástí Asociace týmů Formule 1 z důvodů, "které byly plně vysvětleny FOTA a nyní budou drženy v tajnosti."

Spekulace panují také nad dalším působením týmu Toro Rosso ve FOTA. Podle zdrojů tým z Faenzy nevyslal na úterní setkání členů FOTA do Londýna žádného svého zástupce.

Ačkoliv Toro Rosso otázku ohledně odchodu nějak nekomentovalo, je pravděpodobné, že tím, že na schůzi nikdo od Toro Rosso nebyl, napodobila stáj svůj sesterský tým Red Bull a rozhodla se rovněž odejít.

Není zatím ani jasné, zda vůbec Toro Rosso organizaci FOTA svůj úmysl oznámilo.

Zbývající členové FOTA, kterými jsou týmy McLaren, Renault, Mercedes, Williams, Force India, Lotus a Virgin se v úterý sešly, aby diskutovaly o tom, jakým směrem se asociace bude ubírat.

Mluvčí FOTA odmítl komentovat výsledky tohoto jednání a nevyjádřil se ani k tomu, zda bude organizace i nadále fungovat.

Zdroje nicméně uvádějí, že jelikož jsou všechny čtyři týmy - Red Bull, Ferrari, Sauber a Toro Rosso stále ve dvouměsíční výpovědní lhůtě předtím, než mohou oficiálně odejít, bude se je FOTA snažit přimět, aby přehodnotily svá rozhodnutí.