Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vytrvalostní BES zveřejnila kalendář na rok 2012

Vytrvalostní BES zveřejnila kalendář na rok 2012

Událostí příští sezony bude opět 24 hodinový závod ve Spa.

Pořadatelská organizace SRO loni vyslyšela poptávku po vytrvalostním šampionátu vozů třídy GT a v letošním roce zajistila pořádání úvodního ročníku Blancpain Endurance Series. Její úspěch je za rozšířením následujícího ročníku o další tři hodiny trvající závod.

Ve dnech 20. - 21. března bude okruh Paul Ricard na jihu Francie dějištěm oficiálních testů. Po nichž započne již druhý ročník BES na slavných evropských okruzích s níže uvedenými daty dnů se závody:

p.
 Datum  Stát  Okruh
 1.  15.04.2012   Itálie  Monza
 2.  03.06.2012   Velká Británie  Silverstone
 3.  01.07.2012   Francie  Paul Ricard
 4.  28. – 29.07.2012   Belgie  24 hodin - Spa
 5.   23.09.2012   Německo  Nürburgring
 6.  Říjen 2012  bude oznámeno  bude oznámeno

V předběžné podobě kalendáře vydané po víkendu v Silverstone byl uveden na místě posledního podniku automotodrom ve španělské Barceloně.

Zajímavý program je připraven pro fanoušky, jenž se vydají přímo na okruh. Kromě tradičních závodů nižších sérii mj. mezinárodní F3 (vyjma Německa a Velké Británie), Lamborghini Super Trofeo bude v letošním roce novinkou závod historických GT. Vozy z let 1994-2004 se utkají v rámci Blancpain Revival Series během všech víkendů s tříhodinovými závody.

BES v roce 2012 na zdejších stránkách.

Doplňkem ke kalendáři je seznámení s plánem vydávání článků o této sérii v rubrice GT, případně Češi v akci.

V týdnu před závodním víkendem bude zveřejněn článek s podrobnostmi okruhu a časovým rozvrhem přenosů. Nejvýznamnější podnik, 24 hodin ve Spa, bude vydán s podrobnějšími informacemi a popisem průběhu závodu s konečnými výsledky.

Před sezonou bude vydán průběžně aktualizovaný článek se souhrnem základních informací o probíhajícím ročníku. Ve zprávách věnovaných tomuto šampionátu v průběhu roku bude na tyto informace přímý odkaz pro připomenutí anebo pro nové fanoušky.

V případě účasti českých jezdců anebo stájí mohou být zveřejňovány jejich tiskové zprávy v rubrice určené našim zástupcům v motorsportu – Češi v akci.

Zatím známou nevýhodu této série představuje vzdálenost nejbližšího okruhu od naší republiky. Příznivci vytrvalostního závodění nemusí truchlit, protože v září zavítá na okruh poblíž moravské metropole šampionát LMS pořádaný konkurenční ACO. Již během příštího týdne budete seznámeni s prvními informacemi o této sérii.