Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Van der Garde rezervním jezdcem Caterhamu

Van der Garde rezervním jezdcem Caterhamu

Poslední tři sezóny závodil v GP2.

Giedo van der Garde bude v letošní sezóně rezervním jezdcem týmu Caterham.

26letý Nizozemec závodil od roku 2008 v juniorském seriálu GP2, kde se v loňské sezóně umístil na celkové páté příčce. Ještě předtím si ve Formuli Renault 3.5 dojel v roce 2008 pro titul šampiona. S testováním F1 má van der Garde již zkušenosti, když jezdil pro Spyker/Force India, Super Aguri a Renault.

Caterham umožní van der Gardemu zúčastnit se v jeho voze předsezónních testů a vedle svých povinností rezervního pilota usedne ve vybraných velkých cenách v pátečních trénincích do kokpitu jednoho z vozů.

"Tým je skvělý, jsou tu výborní lidé," řekl van der Garde. "Tony Fernandes je nesmírně ambiciózní a najal spoustu dobrých lidí, kteří týmu pomohou k úspěchu. Těším se, až jim budu pomáhat posouvat se vpřed, ať už v sedačce, nebo mimo ní.

Je to skvělé pro Nizozemsko, že znovu máme jezdce, který se zapojí do Formule 1. Být jediným Holanďanem, který momentálně jezdí, je pro sport v Holandsku velmi dobré, jelikož zájem o F1 od dob (Jose) Verstappena klesl, nicméně doufám, že způsobím stejné vzrušení a opravdu jim přinesu Formuli 1."


Šéf týmu Tony Fernandes dodal, že tým kariéru van der Gardeho již nějakou dobu sledoval.

"Sledovali jsme ho už od doby, co jsme jako tým začínali a všichni se těšíme, až uvidíme, jak nám pomůže se v průběhu sezóny vyvíjet a dostat mezi zavedené týmy před námi," řekl Fernandes.

"Jeho výkony v GP2, obzvlášť v sezóně 2011, ukázaly, že je velmi perspektivním jezdcem a pro tým je velmi povzbudivé, že je jeho rezervním jezdcem."