Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Van der Garde bude mít za 2 nebo 3 týdny novou smlouvu

Van der Garde bude mít za 2 nebo 3 týdny novou smlouvu

Zamává Sauber oběma současným jezdcům?

Giedo van der Garde hned po získání místa testovacího jezdce Sauberu představil také plán na získání závodní sedačky pro rok 2015. Pokud chce téměř 30 letý pilot v F1 ještě něco dokázat, nemůže si dovolit plýtvat časem. Loni se mu podařilo z týmu Caterham Racing soutěžícího v GP2 přestoupit do Caterhamu F1. Tam však vydržel pouze rok a před začátkem sezóny 2014 se přesunul do lépe zabezpečeného týmu.

Sauber předevčírem oznámil, že jeden z jeho vozů bude příští rok pilotovat další bývalý jezdec Caterhamu, Marcus Ericsson. Pokud by si švýcarská stáj ponechala i jednoho pilota ze současné dvojice, van der Gardemu by mohl v rukou opět zůstat pouze Černý Petr. Nizozemský pilot však nadále věří v splnění svého plánu.

"Pro mě to (Ericssonovo oznámení) téměř nic neznamená," řekl dnes van der Garde pro Sport1. "Se Sauberem se to vyvíjí dobře. Znají mě a co můžu dokázat. Myslím, že to vypadá velmi dobře. Teď nemůžu říct víc, ale spím klidně. Můj management má plné ruce práce a zásobuje mě novými informacemi. Z mého pohledu se nic nezměnilo."

Van der Garde plánuje s týmem absolvovat i celou zimní přípravu a smlouvu by proto měl podepsat během tří týdnů.

"Zda budeme muset čekat do ledna nebo února? Určitě ne. Je pro nás důležité, abychom měli ve věcech jasno během dvou nebo tří týdnů. Jsem si jistý, že to už dlouho nepotrvá."