Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Účastníci MS GT 2012: 8. díl

Účastníci MS GT 2012: 8. díl

All-Inkl.com Münnich Motorsport.

Po nepříliš vydařeném úvodním ročníku se německému týmu podařilo dodržet stanovené cíle – dosáhnout lepších výsledku a pokusit se vyhrát. Častější sbírání bodů podpořené čtveřicí triumfů a pěticí pódiových umístění znamenalo v konečném součtu 190 bodů. Nebýt nešťastného vyřazení na startu závěrečného hlavního závodu, měla stáj z Friedersdorfu šanci postoupit z celkového čtvrtého místa díky výhodnému postavení vozidel na roštu.

Stáj byla založena v roce 2006 německým závodníkem a podnikatelem René Münnichem. Po sezonách 2006 a 2007 ve FIA GT s vozem Lamborghini Murciélago tým přesunul své aktivity do ADAC GT Masters. Zde používal jiný model automobilky ze Sant´Agaty, Gallardo. Do špičkové kategorie GT se stáj rozhodla vrátit do úvodního ročníku MS GT1. Úvodní ročník se týmu příliš nevydařil, občasné sbírání bodů, s nejlepším umístěním na šesté příčce, znamenalo celkové deváté místo po zisku pouhých 28 bodů.

GT1 na Sachsenringu

Foto: Tomáš Krejčík 

Posádka vozu č. 37: Nicky Pastorelli /Thomas Jäger

Rodák z holandského Hague se většinou věnoval nižším formulovým sériím. S vozy GT začal sbírat zkušenosti v roce 2008 v americkém šampionátu vytrvalostních závodů, ALMS.

Byl účastníkem obou ročníků světového mistrovství vozů GT1 v německém týmu. V roce 2010 ze čtyř umístění na bodovaných místech vytěžil pouze 16 bodů (celkově 32.), loni se mu vedlo o poznání lépe. Se stejným kolegou, Dominikem Schwagerem vyhrál hlavní závod ve Španělsku po startu z druhého místa vybojovaného v kvalifikačním klání. Dařilo se i na Sachsenringu, kde z toho bylo stříbro v nedělním závodě anebo bronz z argentinského kvalifikačního závodu. Spolu s dalšími sedmi bodovými příděly činil konečný součet 80 bodů, které stačily na celkovou osmou příčku.

Jeho kolega se v roce 2007 po závodech formulí a cestovních vozů zúčastnil německého mistrovství vozů Porsche. V úvodním ročníku MS GT1 nastoupil během tří podniků v barvách svého nynějšího zaměstnavatele, nicméně odešel bez jediného bodu.

Posádka vozu č. 38: Marc Basseng / Markus Winkelhock

Rodák z Engelskirchenu během své kariéry vystřídal řadů závodů cestovních vozů s vrcholem v podobě titulu v německém mistrovství s vozy Renault Clio. V následujícím roce okusil řízení Porsche GT3 RSR, kterému zůstal věrný až do roku 2007, v němž se posadil do kokpitu Murciélaga. Účastní se i řízení rallye crossových vozů.

Zúčastnil se obou ročníků světového mistrovství. V prvním roce bylo jeho jediným umístěním šesté místo v samotném závěru sezóny. Loni s novým kolegou Markusem Winkelhockem byla šestá příčka v úvodním kvalifikačním závodě odrazovým můstkem k bronzu v hlavním klání. Po ní následovala dvojice vítězství v Belgii. Další důvod k radosti měl ve Španělsku, kde z toho bylo vítězství v kvalifikačním závodě a druhé místo v nedělním závodě. Spolu s dalšími body představovalo 102 bodů pátou příčku celkového hodnocení, pouhý bod za dvojicí Enge/Müller.

Rodák ze Stuttgartu se nejprve pohyboval v nižších formulových sériích. Má za sebou i jeden start ve F1 na Nürburgringu v roce 2007, v němž na sebe dokázal strhnout pozornost vedením v závodě s podceňovaným vozem Spyker. Po této epizodě se přesunul do DTM, kde setrval až do konce roku 2010.

Loni vytvořil úspěšnou dvojici se svým současným kolegou. Hned v druhém podniku zvítězil v obou závodech v Belgii. Další důvod k radosti měl ve Španělsku, kde z toho bylo vítězství v kvalifikačním závodě a druhé místo v nedělním závodě. Bronz z nedělního úvodního závodu a dalších šest hodnocených umístění představovalo 102 bodů (5. místo celkového hodnocení).

Mercedes SLS v barvách týmu All-Inkl.com Munnich Motorsport - návrh

Foto: Berzerk Design

Tým spjatý s vozy Lamborghini Murciélago letos změnil výrobce. Bude používat Mercedes-Benz SLS. (více o voze Zde).

Stáj sídlí ve Friedersdorfu, který navazuje na pohraniční městečko Ebersbach. Na druhé straně hranice se nachází Jiříkov, jenž je ve šluknovském výběžku, nejsevernější části naší republiky.

Web: http://muennich-motorsport.com/ (německy)

Facebook: http://www.facebook.com/allinklracing

Twitter: http://twitter.com/allinklracing (německy)

You Tube: www.youtube.com/allinklracing

Zdroj: Wikipedia, FIA GT, GT1, Marc Basseng, Münnich Motorsport, GT-Eins