Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

McLaren brání Buttonovu kvalifikační formu

McLaren brání Buttonovu kvalifikační formu

Brit letos v boji s časem ještě neporazil kolegu Hamiltona.

McLaren je přesvědčen o tom, že je Jenson Button schopen zlepšit svou špatnou kvalifikační formu a spolu s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem bojovat o vítězství v nadcházející Velké ceně Kanady.

Button byl zatím ve všech šesti kvalifikacích poražen Hamiltonem, přičemž v posledních dvou velkých cenách ve Španělsku a Monaku vůbec nepostoupil do závěrečné části kvalifikace.

Generální ředitel McLarenu Jonathan Neale však nepovažuje tuto skutečnost za příliš vážnou a věří, že na okruhu Gillese Villeneuva v Montrealu bude Brit opět rychlý.

"V pátek je Jenson velice rychlý, takže pro nás odvádí skvělou práci," řekl Neale. "Spolu s inženýry musíme najít tu konzistenci a přetavit tu páteční formu v sobotní výsledek. Nejsme tak daleko a já věřím, že na to máme.

Z Monaka jako ze závodu bych toho moc nevyčítal, je to spíše unikátní víkend. Jsem si jistý, že o tomto víkendu bude Jenson v daleko lepší formě."

Neale poznamenal, že zatímco je pravda, že Button se letos trochu trápí s nastavením svého vozu, jeho výsledky jsou zároveň důsledkem nebývale vyrovnaného startovního pole.

"V posledních dvou závodech neměl Jenson štěstí a nepodařilo se mu z vozu dostat úplně všechno. Je to velice vyrovnané, stačí, abyste ztratili desetinu nebo dvě a můžete v kvalifikaci přijít o spoustu pozic. Šest závodů a šest vítězů a pět konstruktérů, to ukazuje, jak náročné to na špici je."

Neale také popřel, že by McLaren se svou formou dělal kroky vzad, což po Velké ceně Monaka naznačil zklamaný Hamilton, který se nechal slyšet, že se McLaren závod od závodu propadá.

"Vůz je rozhodně rychlý a nové díly přicházejí vydatně a rychle. Pole position ve Španělsku rozdílem půl sekundy ukazuje, jak rychlý vůz je.

Lewis v řadě případů dokázal, jak schopný a odhodlaný je, oba jezdci mají k dispozici auto, které je schopné vyhrát tento závod, pokud se nám podaří dostávat pneumatiky soustavně do nejlepšího rozmezí.

Na tento víkend míříme s odhodláním postavit oba jezdce do pozice, ve které mohou vyhrát."