Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button věří, že momentálně je McLaren nejrychlejší

Button věří, že momentálně je McLaren nejrychlejší

Britský pilot si pochvaluje vylepšení, která McLaren nasadil.

McLaren přivezl do Německa celou řadu vylepšení, která se velice pozitivně podepsala na výkonnosti vozu. A ačkoliv z toho piloti stáje z Wokingu nedokázali vytěžit maximum, těsné druhé místo Jensona Buttona je slušným příslibem do příštích závodů.

McLarenu nepomohla sobotní mokrá kvalifikace, která znemožnila závodníkům naplno využít potenciál jejich vozu. Ze šestého místa na startu ale Button zaznamenal slušný progres, britského pilota dělilo v cíli od vítězného Fernanda Alonsa jen necelých sedm vteřin.

"Jsem spokojený s tím, že jsme odvedli dobrou práci a máme dobrou rychlost, v tuto chvíli není nikdo rychlejší, takže můžeme v příštích závodech bojovat o vítězství," pochvaloval si Button. "Letos jsem měl pár mizerných závodů, ale v posledních dvou jsem se cítil jistější sám sebou i týmem, avšak nebyli jsme dost rychlí. Takže přijet sem a prát se na čelních pozicích o vítězství je speciální pocit.

Vypadali (Ferrari) působivě, ale neřekl bych, že byli rychlejší než my. Po dobu stintu byli neuvěřitelně vyrovnaní. Na začátku stintů si hlídali opotřebení pneumatik v době, kdy jsem musel tlačit na pilu, na jejich konci byli zase rychlejší, takže tím se to vyrovnalo."

Jenson Button cítí, že klíč úspěchu nyní tkví v kvalifikaci: "Přivezli jsme je (vylepšení) sem a odvedli s nimi dobrou práci, potřebujeme trochu víc, jako vždy. Ale řekl bych, že jsme ve hře a pokud dokážeme vyřešit kvalifikaci, pak máme momentálně dobré šance na vítězství."