Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hülkenberg je připraven být jedničkou Sauberu

Hülkenberg je připraven být jedničkou Sauberu

Němec by měl být vedle nováčka Gutiérreze tahounem týmu.

Nico Hülkenberg se cítí být připraven přijmout roli vůdčího jezdce v týmu Sauber, se kterým absolvuje svou třetí sezónu ve Formuli 1.

Němec přichází do švýcarské stáje po debutu u Williamsu v roce 2010 a dvou letech u Force Indie, z nichž první rok strávil v roli rezervního pilota.

Hülkenberga v jezdeckém složení Sauberu doplní nováček Esteban Gutiérrez, který z role pilota GP2 a třetího jezdce povyšuje do závodní sedačky.

I přes jasný úkol vést vývoj nového vozu však Hülkenberg podle svých slov necítí žádný zvláštní tlak, naopak jej prý čeká obvyklá práce.

"Cítím se být připravený," řekl Hülkenberg. "Není to o tom, že bych byl pod zvláštním tlakem, je to něco, co mi pomáhá motivovat se ještě víc, ale abych řekl pravdu, nevidím svou roli nějak odlišně od té, ve které jsem byl letos.

Jednoduše se budu soustředit na svou práci pokusit se dosáhnout dobrých výsledků."

Pětadvacetiletý závodník zaznamenal dobrou druhou polovinu sezóny 2012, kterou korunoval vedením ve Velké ceně Brazílie.

Navzdory změně týmu je však Hülkenberg přesvědčen o tom, že si svou dobrou formu udrží.

"Ano, takový je cíl. Jak říkáte, už tu není žádná zahřívací fáze, takže já osobně doufám, že začnu tam, kde jsem skončil na konci roku 2012, a to byl velice slibný bod.

Měním týmy, takže přijde fáze vzájemného seznamování, ale já jsem přesvědčen, že to půjde hladce."