Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean prodloužil smlouvu s Lotusem

Grosjean prodloužil smlouvu s Lotusem

Příští rok tak zůstane u týmu jezdecká dvojice nezměněná.

Jak dnes Lotus potvrdil, Romain Grosjean zůstane jeho zavodním pilotem také v příští sezóně Formule 1.

Prodloužení smlouvy bylo očekávaným krokem. Francouz letos absolvoval svou první kompletní sezónu Formule 1 v barvách Lotusu a třikrát se dokázal umístit na stupních vítězů.

26letý Grosjean absolvoval svůj debut ve Formuli 1 v roce 2009 v barvách týmu Renault předtím, než se na dva roky přesunul do šampionátu GP2.

V loňském roce získal titul jak v hlavní sezóně GP2, tak v její asijské sérii, a pro letošek se vrátil po boku Kimiho Räikkönena do Renaultu, který se mezitím přejmenoval na Lotus.

V letošní sezóně nasbíral 96 bodů, které jej v konečném hodnocení zařadily na osmé místo.

Na své konto si ovšem připsal také prohřešek, když způsobil na startu Velké ceny Belgie hromadnou nehodu, za kterou dostal zákaz startu ve VC Itálie.

"Je pro mě skvělé pokračovat i v roce 2013 s Lotusem," řekl Grosjean. "Je úžasné mít podporu od každého v Enstone. Opravdu se těším, až jim splatím jejich víru ve mně, až vyjedeme v Austrálii na trať.

Ve své první kompletní sezóně ve Formuli 1 jsem se toho hodně naučil a mým cílem je zúročit tyto lekce do lepších a vyrovnanějších výkonů v příštím roce.

V zákulisí v Enstonu dochází ke vzrušujícímu vývoji a já jsem s ohledem na E21 nadšený."


Šéf týmu Eric Boullier dodal: "Romain je skvělý talent a jsme rádi, že s námi pokračuje i ve druhé sezóně.

Spolu s dvěma výjimečnými piloty, jakými jsou Romain a Kimi, jsme připraveni stavět na úspěších v sezóně 2012 a v dalším roce dosáhnout ještě lepších výsledků.

Ve svém prvním roce spolupracovali oba jezdci jako týmoví kolegové dobře a myslím, že v nadcházející sezóně mají potenciál na ještě lepší výsledky. Letos jsme byli pravidelnými návštěvníky na stupních vítězů a určitě máme v úmyslu v tomto trendu pokračovat i v roce 2013."


Po oznámení Romaina Grosjeana u Lotusu tak zbývá už jen vyřešit tajenku, kdo bude závodit za Caterham, Force Indii a Marusii.