Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Agresivní pneumatiky jsou pro F1 dobré, říká Michael

Agresivní pneumatiky jsou pro F1 dobré, říká Michael

Sportovní ředitel McLarenu nechce, aby bylo Pirelli konzervativní.

Sportovní ředitel McLarenu Sam Michael doufá, že Pirelli nebude při přípravě svých nových pneumatik na sezónu 2013 příliš konzervativní, obutí italské značky totiž podle něj ze závodů Formule 1 činí lepší podívanou.

Pirelli nedávno oznámilo, že se pro následující sezónu chystá přepracovat všechny čtyři směsi, které nabízí, aby týmům ulehčilo život při snaze pochopit jejich chování.

První polovina letošní sezóny se nesla v duchu často marné snahy pochopit správné podmínky fungování pneumatik Pirelli, díky čemuž se diváci dočkali řady nečekaných výkonů a výsledků. Michael je přitom přesvědčen o tom, že by Formuli 1 rozhodně neprospělo, kdyby byly nové gumy daleko předvídatelnější.

"Týmy už je chápou lépe a jezdci chápou, jak s nimi lépe zacházet," řekl Michael v rozhovoru pro britský Autosport.

"Záleží to ale na tom, co s těmi směsmi udělají. Závody byly lepší, když to bylo takhle (nepředvídatelné pneumatiky). Nebylo to nefér, bylo to o tom, komu se to podařilo pochopit a zařídit se podle toho. Takhle to děláme se vším.

Je to jako říkat, že někdo přišel s lepším difuzorem. Já jsem vlastně neměl nic proti tomu, co se dělo po stránce pneumatik. Já si myslím, že to bylo dobré. Doufám, že to nebude příliš konzervativní."

Ačkoliv Michael přiznává, že i některé závody, při kterých dominovala jednozastávková strategie, byly zajímavé, stály podle něj za atraktivitou jiné faktory.

"Tři z nich v řadě za sebou měly velkou šanci být nudnými závody, nebyly, kvůli jiným faktorům. Já doufám, že se nám podaří zachovat tak napínavé závodění, jaké jsme měli po většinu letošního roku, nesmíme dovolit, abychom o to přišli."