Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sam Michael: McLaren se zlepšuje krůček po krůčku

Sam Michael: McLaren se zlepšuje krůček po krůčku

Stáj se chce zlepšit také v Kanadě.

Sportovní ředitel McLarenu, Sam Michael, pozoruje, že je jeho tým těm nejlepším zase o něco blíž. V další pokrok doufá i během nastávající VC Kanady.

Začátek sezóny byl pro McLaren špatný, stáj zatím získala jen 37 bodů, což je o 7 méně než kolik získala Force Indie. Tým se tak po šesti závodech nachází na šesté příčce v Poháru konstruktérů.

Přesto lze mezi výkony pilotů britské stáje najít slušné výsledky, Jenson Button skončil v posledních čtyřech závodech mezi nejlepšími šesti dvakrát, týmový kolega Pérez jednou. Ten málem skončil ve VC Monaka na pátém místě, kvůli problému s brzdami ale musel šest kol před koncem odstoupit. McLaren se tak dokázal znovu zlepšit, ohledně  dalších vylepšení pro blížící se víkend v Kanadě se ale Michael vyjádřil ostražitě.

"Byl bych rád, kdybych mohl říct, že nám nové prvky pomohou k testování více věcí, ale nemůžu. Jdeme správným směrem a zlepšujeme se krůček po krůčku," prohlásil inženýr na telefonické konferenci, pořádané Vodafone McLaren-Mercedesem. "Poslední věci na voze fungovaly. Pokud to tak bude i nadále, budeme se přibližovat k nejlepším."

Michael je sice za vylepšení výkonnosti vozu rád, jenže zvláštnost monackého okruhu jej nechává v nevědomosti ohledně opravdové ztráty na Red Bull či Mercedes. Montreal tak představuje příležitost zjistit více.

"Monako byl zvláštní případ. Auto bylo dobré, bylo příjemné jej vidět v soubojích s Ferrari a Lotusy, tempo těch nejrychlejších ale bylo omezeno pneumatikami. Nicméně Montreal je tratí, kde si McLaren většinou dokázal poradit (ze tří posledních let zde McLaren vyhrál třikrát, dvakrát Hamilton a jednou Button)," prohlásil Michael.

"Pokračujeme ve vylepšování vozu a ten se zlepšuje. Ne vždy tak rychle, jak bychom si přáli, jsme ale na správné cestě. Musíme ještě testovat. Jediná věc, která by nám v tom mohla zabránit, je počásí. A podle předpovědí by mělo o víkendu pršet hodně."