Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Složení špičky zůstane stejné, čekají u McLarenu

Složení špičky zůstane stejné, čekají u McLarenu

O příčky nejvyšší by se znovu měly prát Red Bull, McLaren a Ferrari.

V příštím roce se ve Formuli 1 neodehrají žádné velké změny v rozložení sil, myslí si sportovní ředitel McLarenu Sam Michael, který očekává, že o vítězství budou bojovat zejména jeho tým s Red Bullem a Ferrari.

McLaren v letošní sezóně vyhrál sedm závodů, stejně jako mistrovský tým Red Bull. Tři vítězství si připsalo Ferrari, po jednom pak Mercedes, Williams a Lotus.

Vzhledem k tomu, že technické regule pro příští rok zůstávají v mnoha ohledech nezměněné, řada týmů přijde pouze s evolucí svého letošního monopostu. Startovní pole by se tak mohlo vyrovnat, k zásadním změnám by však podle Michaela dojít nemělo.

"Trochu se na nás dotáhnou (týmy ze středu pole). Nemyslím si však, že ve startovním poli dojde k nějakému obrovskému přetřesu," řekl Michael.

"Vpředu budeme mít normální situaci s McLarenem, Ferrari a Red Bullem. Zbytek pak nedovedu předpovědět."

Jednačtyřicetiletý Brit však tvrdí, že pozornost by se měla ubírat také směrem k Lotusu, Mercedesu a Force Indii, které by příští rok mohly být výrazně silnější.

"Skvělá věc na Formuli 1 je ta, že se vždycky může najít někdo, kdo přijde se silným autem, má v něm dobrého jezdce a je součástí akce," dodal.

"Je potřeba říct, že Lotus vypadá velice dobře. Dá se čekat, že Force India se příští rok vrátí silná. A Mercedes, samozřejmě."