Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Velké týmy přehlédly moje výkony, říká Kovalainen

Velké týmy přehlédly moje výkony, říká Kovalainen

Fin se na startovní listinu pro letošní rok nevejde.

Heikki Kovalainen je přesvědčen o tom, že velké týmy přehlédly jeho heroické výkony v barvách podprůměrného Caterhamu, což je důvod, proč se nevejde na startovní listinu pro letošní sezónu.

Vzhledem k velice nízkému počtu zbývajících míst a jasnému seznamu kandidátů je již velice nepravděpodobné, že si Fin pro příští ročník zajistí sedačku. Druhé místo u Caterhamu vedle Charlese Pica totiž nejspíš obsadí Vitalij Petrov, nebo Giedo van der Garde.

Kovalainen v rozhovoru pro Autosport přiznal, že velkou roli v jeho neúspěchu při hledání místa hraje nedostatek sponzorských peněz, tvrdí však také, že jeho výkonů v pomalém voze si nikdo nevšiml.

"Samozřejmě pracujeme naplno, abychom zjistili, jestli se s tím dá ještě něco dělat, ale problémem je, že výsledky, které jsem za ty poslední dva tři roky měl, nestačily na přední auto a průměrné týmy jsou nyní v situaci, kdy musejí brát platící jezdce, což vylučuje také druhou polovinu startovního pole," řekl Kovalainen.

"Je to složitá situace, ve které teď jsem, ačkoliv mi lidé říkají, jezdil jsi dobře, odvedl jsi dobrou práci, faktem je, že patnácté, šestnácté, sedmnácté místo na papíře nevypadá tak dobře jako někdo, kdo byl šestý nebo sedmý nebo osmý.

Bylo to trochu překvapení, po loňské sezóně a posledních několika letech jsem si myslel, že budu na trhu v lepší pozici."

Bývalý šefdesignér Caterhamu Mike Gascoyne, v současné době technický ředitel širší skupiny Caterham, řekl, že prioritou týmu nyní musí být dlouhodobější udržitelnost.

"Velice se snažíme o to, abychom byli déle trvajícím týmem," řekl Gascoyne. "To může znamenat, že budeme muset vzít platícího jezdce nebo tak, to už je součástí hry.

Jednu věc však chceme zajistit, a tou je, aby byl Caterham na startovním roštu také za dvacet let."